Σε εξέλιξη το βράδυ της Κυριακής η συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ο κόσμος μπήκε στο θέατρο, και ανακοινώθηκε πως μετά από μια μικρή εκδήλωση, η παράσταση θα δοθεί κανονικά.

21.30

Όπως αναφέρει και το ΑΠΕ, ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση ενάντια στη λογοκρισία, έξω από το Rex και σε λίγη ώρα ξεκινά η παράσταση “Ισορροπία του Nash” με τον κόσμο που βρίσκεται συγκεντρωμένος να περιμένει να μπει στο Θέατρο με δελτία εισόδου.

Πριν την έναρξη της παράστασης θα προηγηθεί συζήτηση-τοποθέτηση των διευθυντών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη καθώς της σκηνοθέτριας Πηγής Δημητρακοπούλου. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει η προαναγγελθείσα δημόσια συζήτηση με το κοινό και τους καλλιτέχνες σχετικά με την υπεράσπιση της ελευθερίας της τέχνης στην Ελλάδα.

20.30

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση. Ο κόσμος μπήκε μέσα στο θέατρο και, όπως ανακοινώθηκε, μετά από μια μικρή εκδήλωση, η παράσταση θα δοθεί κανονικά. 

Κίνηση ενάντια στη Λογοκρισία

…………………………..

Ανακοίνωση των συντελεστών:

Η παράσταση που προκαλεί τόσες έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις ύστερα από το έκτακτο κατέβασμά της θα παιχτεί ξανά στο Εθνικό Θέατρο την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, που θα ήταν κανονικά και η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση. Παράλληλα, θα γίνει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή το «κατέβασμα» της στις 20:00 το βράδυ έξω από το θέατρο Rex στην Πανεπιστημίου.

Η απόφαση των συντελεστών της παράστασης είναι ομόφωνη και εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: «Οι ηθοποιοί της παράστασης «Η ισορροπία του Nash», που παρουσιάστηκε και κανονικά θα συνέχιζε να παρουσιάζεται έως την 31η Ιανουαρίου στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, θεωρούμε την απόφαση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Εθνικού, την οποία πληροφορηθήκαμε το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση, ως πράξη καθαρής λογοκρισίας. Η απόφαση αυτή μας προσβάλλει και ταυτόχρονα ξεπερνά σε διάσταση τη συγκεκριμένη παράσταση και τον συγκεκριμένο θίασο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας συμπαρίστανται και κυρίως όλους όσους αντιδρούν σ’ αυτήν την απόφαση και αντιλαμβάνονται πως με αφορμή την παράστασή μας έχει εγερθεί ένα μείζον πολιτικό και καλλιτεχνικό ζήτημα. Αυτονόητα στηρίζουμε κάθε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη λογοκρισία. Η απόφαση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου, μια απόφαση με ιδιαίτερο ειδικό βάρος, εάν περάσει, αποτελεί σκοτεινή παρακαταθήκη λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας για όλες τις μελλοντικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες εντός δημοσίων οργανισμών και όχι μόνον».

Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι: Ελισσαίος Βλάχος, Αγγελική Μαρίνου, Νίκος Ντάλλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Σήφης Πολυζωίδης Σκηνοθεσία – Δραματουργία Πηγή Δημητρακοπούλου Σκηνογραφία Κώστας Παππάς Κοστούμια Μαρία Κοντοδήμα Μουσική Πλάτωνας Τσαμαδός Κινησιολογία Βαγγέλης Πιτσιλός Φωτισμοί Κώστας Σταμούλης Βοηθός σκηνοθέτη Ντίνα Σταματοπούλου Θεατρολόγος παράστασης Εύα Σαραγά Φωτογράφος παράστασης: Kάρολ Τζάρεκ

Η σκηνοθέτις, Πηγή Δημητρακοπούλου, διευκρινίζει σε ανάρτησή στο facebook:

Επειδή παρουσιάζεται σε διάφορα sites με βεβαιότητα η πραγματοποίηση της παράστασης αύριο Κυριακή θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ εφόσον η διεύθυνση του Ε.Θ. ανακαλέσει την απόφαση της, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.
Την καλούμε να ανταποκριθεί μέχρι και την ύστατη ώρα και να δώσει στην παράσταση το δικαίωμα να κλείσει τον κύκλο της. Θα περιμένουμε.
Οι συντελεστές της παράστασης

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο