ΟΙ MAGIC DE SPELL διασκευάζουν ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάτω από το γενικό τίτλο «ΣΚΟΤΩΝΩ ΛΕΝΕ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩ», οι MAGIC DE SPELL μας
δίνουν ένα digital single, δύο νέες ηχογραφήσεις. Το ομότιτλο τραγούδι, αλλά και
μια διασκευή στο ΣΦΑΓΕΙΟ του μεγάλου και επιδραστικού συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Φανταστείτε πως είμαστε όλοι κλεισμένοι σ’ ένα τεράστιο εστιατόριο και ο καθένας προσπαθεί να κατασπαράξει τον άλλο αντί γεύματος, για να έχει την αυταπάτη ότι ζει. Μέχρι που κάποιος άλλος να κατασπαράξει αυτόν τον ίδιο..

Υπάρχουν στιγμές που οι αδυσώπητοι τίτλοι των τραγουδιών και οι στίχοι φαίνεται να εμπνέουν το απόλυτο χάος, αλλά υπάρχουν επίσης στιγμές που σε ωθούν σε ένα νέο συναρπαστικό τρόπο σκέψης και δράσης.

Τα τραγούδια των MAGIC DE SPELL ήταν συχνά επικεντρωμένα σε τέτοια θέματα, αλλά η ικανότητα της μπάντας να αντιπαραθέτει την οργή και το δράμα με την ανάγκη για ομορφιά, δεν ήταν ποτέ τόσο αποτελεσματική, όσο τώρα εδώ.

Οι στίχοι στο ΣΦΑΓΕΙΟ του Μίκη Θεοδωράκη  που είναι γραμμένοι δεκαετίες πριν, δε φέρουν μόνο τη φόρτιση εκείνης της εποχής, αλλά και του σήμερα. Μας βάζουν σε σκέψεις, μήπως απλά συνεχίζουμε να κάνουμε κύκλους γύρω από τον εαυτό μας και τίποτα δεν έχει αλλάξει πραγματικά..

ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ – σκηνοθεσία Νίκος Σούλης

Στο δεύτερο τραγούδι, «ΣΚΟΤΩΝΩ ΛΕΝΕ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩ», τη μουσική πάνω σε στίχους Θοδωρή Βλαχάκη, υπογράφει ο μουσικός και φίλος της μπάντας Βασίλης Στάης

ΣΚΟΤΩΝΩ ΛΕΝΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩ – video Γιάννης Καϊμακάμης & The Nightwatchers

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο