Ο κλάδος της εστίασης σε απόγνωση λίγες μέρες πριν το άνοιγμα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης των μελών του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης. Από την λεπτομερή συζήτηση επί των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο προέκυψε, ότι δυστυχώς ο πλέον σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας μπαίνει σε λειτουργία ύστερα από 6 μήνες χωρίς σαφές σχέδιο και προγραμματισμό.

Μεταξύ άλλων, λίγες μόλις ημέρες πριν το “άνοιγμα” της εστίασης, παραμένει σε ασάφεια ποιοι ΚΑΔ επαναλειτουργούν. Συγκεκριμένα ο ΚΑΔ 5630.10.04 – (ΚΑΔ για Καφέ – Μπαρ, ο οποίος αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους) παραμένει σε αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή.

Επίσης, δεν έχουν δοθεί ακόμα συγκεκριμένες οδηγίες για το τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις που ενώ διαθέτουν ΚΑΔ που επαναλειτουργεί δεν έχουν δυνατότητα ανάπτυξης σε εξωτερικό χώρο ή έχουν, αλλά με πολύ μικρή δυναμική (1 – 2 τραπέζια).

Ο Κύκλος Επαγγελματιών εστίασης δημοσιοποιεί σήμερα νέα ανοιχτή επιστολή, αυτή τη φορά με αποδέκτες τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και Οικονομικών κ. Χ. Σταικούρα.

Προς: Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη
Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταικούρα
Κύριοι,

Πριν λίγες ημέρες, δια στόματος Πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία του κλάδου μας.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι αυτό γίνεται χωρίς κανένα σχέδιο και πρόγραμμα.

Έχουμε επισημάνει με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, αλλά και Δελτίο Τύπου προς το Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σταμπουλίδη σειρά ζητημάτων, για τα οποία έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Περιμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας.

Μεταξύ των ζητημάτων οφείλουμε να ξεχωρίσουμε και να σας επισημάνουμε, εκ νέου, με τον πιο επείγον και κατηγορηματικό τρόπο το εξής:

Οι ΚΑΔ που ανακοινώθηκαν πως επαναλειτουργούν (ελπίζουμε να έχετε συμπεριλάβει επιτέλους και τον 5630.10.04 που αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις) αφορούν και επιχειρήσεις που είτε δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο ή διαθέτουν πολύ μικρό, γεγονός που καθιστά την λειτουργία τους μη βιώσιμη.

Έχετε αναλογιστεί και συμπεριλάβει στις προβλέψεις σας τι θα ισχύσει σε αυτές τις περιπτώσεις?

Έχετε αναλογιστεί ότι με το τρόπο που χειρίζεστε το άνοιγμα του πλέον πληγέντος κλάδου της οικονομίας μας, δημιουργείτε όλο και περισσότερες ασάφειες και προβληματισμούς?

Ζητάμε την δυνατότητα επιλεκτικής αναστολής επιχειρήσεων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με βιώσιμο τρόπο και τη στήριξη αυτών καθώς και των εργαζομένων τους.

Σας καλούμε, επιτέλους, να διαβουλευτείτε με τους ανθρώπους της αγοράς και στις λίγες μέρες που απομένουν έως το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης να δώσετε σαφείς και ξεκάθαρες κατευθύνσεις.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο