Επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας προς τη Βουλή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, όπου έπεσαν βροχή οι μολότοφ και τα δακρυγόνα και επεκτάθηκαν και στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην οποία στήθηκαν «οδογράγματα» με καμμένα αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα άλλο σημείο της Αθήνας, στο Μουσείο, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε τρεις αστυνομικούς.

ImageHandler


Κατά τ΄αλλα, οι κινητοποιήσεις υπήρξαν από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών, καθώς περίπου   30.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας σε τρεις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις .

Ξεχωριστή πορεία έκανε το ΠΑΜΕ, μέλη του οποίου έφθασαν στις 11:15, έξω από τη Βουλή  και παρατάχθηκαν επί της λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Η εκτίμηση των διοργανωτών της συγκέντρωσης κάνει λόγο για 15.000 διαδηλωτές οι οποίοι λίγο πριν τις 12:30 ξεκίνησαν να αποχωρούν προς τους στήλους  του Ολυμπίου Διός.

poreia1

Λίγα λεπτά μετά τις 12 ξεκίνησε και η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μετά την προσυγκέντρωση των διαδηλωτών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην κεφαλή της πορείας, μάλιστα, ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν ένα… φέρετρο στο οποίο είχαν αναγράψει «βιοτεχνία, μηχανουργία, ελ. επαγγέλματα».

Στο Μουσείο ήταν   το σημείο προσυγκέντρωσης των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας έδωσε το «παρών» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος στη δήλωσή του τόνισε την ανάγκη για ένα «πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης».

hitandrun.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο