ιρακ

Χιλιάδες διαδηλωτές εισήλθαν εντός της πράσινης ζώνης στην κεντρική Βαγδάτη και εισέβαλαν στο κοινοβούλιο μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι διαδηλωτές αναφέρονται ως υποστηρικτές του σιίτη κληρικού Μοκτάντα Αλ Σαντρ.

Της εισβολής χιλιάδων Ιρακινών διαδηλωτών στο κοινοβούλιο στη Βαγδάτη, προηγήθηκε μήνυμα του σιίτη κληρικού, με το οποίο τους προέτρεπε να εισβάλουν στην πράσινη ζώνη, μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πράσινη ζώνη από το πρωί, μετά τη νέα αποτυχία της Βουλής να δώσει το πράσινο φως για τη συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών προτεινόμενη από τον πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι.

Στη συνέχεια, διέσχισαν τη γέφυρα του ποταμού Τίγρη φωνάζοντας: “Να φύγουν οι δειλοί!,” υπονοώντας τους βουλευτές, δηλώνει ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Ένας φρουρός σε σημείο ελέγχου της πράσινης ζώνης δήλωσε ότι δεν έγινε έλεγχος στους διαδηλωτές πριν από την είσοδό τους. Τηλεοπτικά στιγμιότυπα δείχνουν τους διαδηλωτές να κρατούν σημαίες και να φωνάζουν“Θα περάσουμε ειρηνικά…

Από τα social media, όπου αναφέρεται πως η Βαγδάτη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

και:

ιρακ

 

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο