Από την Σοφία Σπανού

17-23 Oκτωβρίου 2016:  Αυτές είναι οι φωτογραφίες που προσπαθούν να περιγράψουν την παγκόσμια επικαιρότητα για την εβδομάδα που μόλις πέρασε.

iraq

Qayyarah, Ιράκ:  Ιρακινοί πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που έχουν φύγει από τη Μοσούλη περιμένουν για φαγητό σε ένα κέντρο φιλοξενίας στην πόλη της Qayyarah, που έχει καταληφθεί από τον ιρακινό στρατό. Οι λαθρέμποροι έχουν αυξήσει αστρονομικά τις τιμές που ζητάνε από όσους θέλουν να ξεφύγουν και ο ISIS σκοτώνει με συνοπτικές διαδικασίες όσους προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Φωτογραφία: Zohra Bensemra / REUTERS

 

haiti

Saint Jean du Sud, Αϊτή: Κάτοικοι της πόλης Saint Jean du Sud προσπαθούν να πάρουν ένα σακί ρύζι κατά τη διάρκεια μιας διανομής τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, μετά τον τυφώνα Matthew.

Φωτογραφία: Andres Martinez Casares / REUTERS

 

jungle

Calais, Γαλλία: Mετανάστες συγκρούονται με γαλλικές ΜΑΤ καθώς επιτίθενται στο φράκτη δίπλα στο αυτοσχέδιο στρατόπεδο που ονομάζεται και «Ζούγκλα» στο Καλαί της Γαλλίας. Το στρατόπεδο που στεγάζει πάνω από 7.000 μετανάστες θα κατεδαφιστεί στις 24 Οκτωβρίου, μια διαδικασία που ίσως διαρκέσει πάνω από μια εβδομάδα σύμφωνα τις γαλλικές αρχές.

Φωτογραφία:  Ettienne Laurent/ EPA

 

manilaManila, Φιλιππίνες: Παιδιά κοιμούνται σε μια πλατεία έξω από μια εκκλησία στη Μανίλα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι περνάνε, αναζητώντας ασφάλεια, τις νύχτες τους έξω από την εκκλησία και ο αριθμός τους όλο και αυξάνεται από την αρχή του πολέμου της χώρας ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών.

Φωτογραφία: Damir Sagolj / REUTERS

 

boko-haram

Abuja, Nιγηρία: Μια ομάδα από 21 μαθήτριες, από τις 200, που είχαν απαχθεί από την ομάδα ισλαμιστών Boko Haram στην πόλη Chibok της Νιγηρίας επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους. Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά τελετή στην πρωτεύουσα Abuja, ένα από τα κορίτσια δήλωσε ότι επέζησαν για 40 ημέρες χωρίς φαγητό και ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωπες με το θάνατο. Φωτογραφία: Olamikan Gbemiga / AP

 

indonesia

Banda Aceh, Iνδονησία: Μία ινδονήσια μουσουλμάνα τιμωρείται με 23 ραβδισμούς γιατί πιάστηκε να στέκεται πολύ κοντά στον φίλο της, στην πόλη Banda Aceh της Ινδονησίας. Η επαρχία Acehτης Ινδονησίας φημίζεται για την αυστηρή τήρηση των ισλαμικών νόμων.

Φωτογραφία: Chaideer Mahyuddin / AFP / Getty Images

 

trump

Νέα Υόρκη, Η.Π.Α: Η Hilary Clinton, ο Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης Καρδινάλιος Timothy Dolan και ο Donald Trump κάθονται μαζί στο φιλανθρωπικό δείπνο για το ίδρυμα Alfred E. Smith, στη Νέα Υόρκη. Στο δείπνο αυτό εμφανίζονται κάθε τέσσερα χρόνια οι προεδρικοί υποψήφιοι και κατά παράδοση παίρνουν το λόγο και λένε αστεία εις βάρος των αντιπάλων τους. Φωτογραφία: Jonathan Ernst/REUTERS

 

hong-kong

Ηοng Kong: Μια γυναίκα στο Χονγκ Κονγκ βγάζει μια selfie με φόντο τους θυελλώδεις ανέμους του τυφώνα Haima που χτύπησε τις νότιες ακτές της Κίνας.

Φωτογραφία: Αlex Hofford / EUROPEAN PRESSPHOTO AGENCY

 

baikonur

Baikonur, Καζακστάν: Ένας ορθόδοξος ιερέας ευλογεί το διαστημικό σκάφος Soyuz MS-02 λίγο πριν την εκτόξευσή του στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν. Φωτογραφία:: Shamil Zhumatov / REUTERS

 

damselfies

Ποταμός Πάδος, Ιταλία: Δύο λιβελούλες καλύπτονται από την πρωϊνή δροσιά καθώς ξεκουράζονται πάνω σε ένα άγριο λουλούδι δίπλα στον ποταμό Πάδο στη βόρεια Ιταλία.

Φωτογραφία: Alberto Ghizzi Panizza / BARCROFT Images

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο