Γιάννης Λαγός : Στην τελική ευθεία η άρση ασυλίας του από το ΕΚ

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Το θέμα της άρσης ασυλίας του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού εισέρχεται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει έξι ολόκληρους μήνες μετά την ετυμηγορία του ελληνικού δικαστηρίου, όταν και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και οκτώ μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μαζί με άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος μεταξύ αυτών και τον πρόεδρό του, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός είχε διαφύγει την ημέρα την απόφασης για τις Βρυξέλλες την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου για να μη συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες καθυστερούσαν επί μήνες να ζητήσουν την άρση ασυλίας του ώστε να προχωρήσει η σύλληψη του και η έκδοση στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του στις ελληνικές φυλακές.

Μάλιστα, όπως γνωστό λίγες ημέρες μετά την καταδικαστική απόφαση, οι ελληνικές αρχές δεν είχαν μεταφράσει τα έγγραφα του αιτήματος για την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού. Το εν λόγω αίτημα συνοδεύτηκε με αποστολή δικογραφίας 2χιλ σελίδων στα ελληνικά, οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, καθυστερώντας τη διαδικασία.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο