Λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση, με μπροστάρη τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη προβαίνει σε κρεσέντο καταστολής. Χτες Παρασκευή στο στόχαστρο μπήκε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Ασφάλεια Καρδίτσας – Σκηνές Χούντας

Η Ασφάλεια πήγε το απόγευμα της Παρασκευής στα σπίτια του προέδρου και του γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας για να τους επιδώσει κλήση για να απολογηθούν στο πλαίσιο προανάκρισης “για συμμετοχή σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο” όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο  που απέστειλε η Ασφάλεια Καρδίτσας. Νωρίτερα είχε γίνει τηλεφώνημα στους δύο συνδικαλιστές ύστερα από εντολή της εισαγγελέας Αικατερίνης Λύτρα για να “δώσουν εξηγήσεις” σχετικά με την ανακοίνωσή της Ένωσης.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την επικοινωνιακή πολιτική της καταστολής. Η κίνηση στην οποία προέβη η Ασφάλεια Καρδίτσας έρχεται σε συνέχεια της στοχοποίησης των υγειονομικών. Την ίδια στιγμή γιατροί, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό δίνουν καθημερινές μάχες με την πανδημία στο αθωράκιστο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Σε ανακοίνωση – καταγγελία η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες της πανδημίας, η Ένωσή μας αναδείκνυε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την υπάρχουσα αποσαθρωμένη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε ότι η κυβέρνηση, ενώ έχει αφήσει απροετοίμαστο το σύστημα υγείας εδώ και 8 μήνες, συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια τακτική ανακύκλωσης των ελλείψεων και των τεράστιων προβλημάτων. Ζητούσαμε επίμονα και αποδεικτικά και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού και των υγειονομικών.

Δεν ίδρωσε, όμως, το αυτί κανενός για όλα αυτά. Οι ανακοινώσεις μας είναι όλες δημοσιευμένες σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα. Τα γνωρίζουν καιρό όλα αυτά. Γιατί δεν αντιδρούν σε όλα αυτά; Γιατί δεν υλοποιούν όλα αυτά τα μέτρα που προτείνουμε;

Άλλος είναι ο σκοπός τους. Με αφορμή την πανδημία, θέλουν να επιβάλλουν σιωπητήριο στις διεκδικήσεις μας.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν. Έχουν απαγορευτεί οι εκδηλώσεις; Έχουν απαγορευτεί οι διεκδικήσεις;

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα του λαού στην υγεία. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για όλα τα δικαιώματα του λαού. Κάθε τρόπος δράσης και αγώνα μας τηρεί και θα τηρεί πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, για την οποία αφιερώνουμε νυχθημερόν όλες μας τις δυνάμεις στη δουλειά και στον αγώνα».

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 902.GR

Μοιραστείτε.

Σχετικά με τον συντάκτη

N.

2 Σχόλια

  1. Pingback: Πάτρα: Προσαγωγές και αστυνομική βία - Μαρτυρία συλληφθέντος

  2. Pingback: Επέτειος Πολυτεχνείου: Το χρονικό μιας προαποφασισμένης απαγόρευσης | Νόστιμον ήμαρ

Αφήστε ένα σχόλιο