Παρέμβαση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Ωραιόκαστρο

Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Ωραιόκαστρο είναι τα πιο πρόσφατα σε μια σειρά ρατσιστικών αντιδράσεων σε βάρος των παιδιών των προσφύγων που υποδέχεται καθημερινά η Ελλάδα. Οι ενέργειες αυτές, εκτός από την καθαυτή αθλιότητα της επίθεσης —έστω και λεκτικής— εναντίον μικρών παιδιών, έχουν ως στόχο την αφαίρεση ενός από τα βασικά δικαιώματα του κάθε παιδιού, της πρόσβασης στην εκπαίδευση. Είναι απαράδεκτο το ποιος έχει πρόσβαση να καθορίζεται με βάση την ιθαγένεια ή την υπηκοότητα του.

Τα παιδιά αυτά, σημαδεμένα από τις πληγές των συγκρούσεων στις πατρίδες τους, προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο προς την κανονικότητα, εν μέσω όλων των άλλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Η παρουσία ακραίων ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων έξω από τα σχολεία αποτελεί ντροπή για την χώρα και πρέπει να καταδικαστεί ανοιχτά.

Ως 15μελές συμβούλιο του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών, θέλουμε να δηλώσουμε την αποστροφή που μας προκαλούν οι σχετικές ενέργειες και να τονίσουμε την ανάγκη να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά προς κάθε παιδί που επιθυμεί, ανεξαρτήτως χώρας, θρησκείας και χρώματος. Θεωρούμε καθήκον μας να βοηθάμε τους αποκλεισμένους και κατατρεγμένους αυτού του κόσμου.

Για να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύης μας απέναντι στους πρόσφυγες, ως σχολείο, συγκεντρώνουμε είδη και τρόφιμα τα οποία δίνουμε σε προσφυγόπουλα, γι’ αυτό και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που συνείσφεραν σε αυτή την προσπάθεια.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο