Από τον Χάρη Ζάβαλο

Την εβδομάδα που μας πέρασε συνέβη επιτέλους κάτι που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Τρία ιερά τέρατα συναντήθηκαν  στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” της ΔΕΘ και μαζί με άλλους κολοσσούς, αποφάσισαν ότι αυτοί θα είναι οι εκλεκτοί που θα σώσουν τον δύσμοιρο τούτο τόπο.
Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης, έβγαλαν φωτογραφίες μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιάννη Μπουτάρη και αμέσως μετά από αυτό το μαγευτικό ενσταντανέ που γέμισε όλους τους Έλληνες ελπίδα και περηφάνια, δήλωσαν: «Υπάρχει πράγματι μεγάλο ιστορικό και πολιτικό κενό εκπροσώπησης ιδίως των παραγωγικών ηλικιών. Και πρωτίστως αυτές οι ηλικίες είναι που ζητούν και κάτι νέο. Το νέο αυτό θα πρέπει να είναι διαφορετικό και αντισυστημικό»

Με λίγα λόγια και για να το κάνουμε λιανά στο αναγνωστικό κοινό, το νέο είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, το διαφορετικό ο Γιάννης ο Ραγκούσης και για το αντισυστημικό παλεύουν ο Γιώργος Φλωρίδης με τον Γρηγόρη Ψαριανό, χωρίς μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, να έχει βγει ο νικητής, κρατώντας ολάκερη την χώρα αλλά και τις παγκόσμιες ελίτ, σε τεράστια αγωνία.

Τέτοιος φόβος για την ανατροπή των υφισταμένων ισορροπιών στον πλανήτη, έχει να υπάρξει από την 17ωρη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, τότε που ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέγραφε μέχρι και τα σουβέρ από τα τραπέζια και από τότε που ο Νίκος Μπίστης ξεκίνησε με εφταπλάσιους από ότι ο Φιντέλ Κάστρο, με σκοπό να κατακτήσει τα charts των 58 μεγαλύτερων επιτυχιών.

Βέβαια καθότι θέλουμε όσο τίποτα να αναδειχθεί επιτέλους το νέο και το φρέσκο στην ελληνική πολιτική, να θυμίσουμε στους 3 κομπανιέρος του «Νέου Κινήματος» ότι δεν θα μακροημερεύσει η προσπάθεια τους αν αφήσουν απ’ έξω τον αντισυστημικό Κώστα Σημίτη, ο οποίος περιμένει επιτέλους το σάλπισμα του ξεσηκωμού από τους Αγίους Θεοδώρους.

Αν δε δούνε ότι το Κίνημα εκτός από «νέο» γίνει και μαζικό και μπορέσει και κλείσει μήνα, καλούν και το «διαφορετικό», δηλαδή τον Κώστα τον Λαλιώτη από τα Νέα Δολιανά της Αρκαδίας, να συμπορευτεί μαζί τους και να φυσήξει επιτέλους ο άνεμος της Αλλαγής.

(Και μια συμβουλή προς ναυτιλομένους. Τα πολιτικά ζόμπι τα αντιμετωπίζεις όπως και τα κανονικά του George Romero. Δεν αντέχουν το φως της ημέρας, τα σκόρδα και την απώλεια των ΕΣΠΑ.)

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ένθετο του Νόστιμον Ήμαρ στον Δρόμο της Αριστεράς, το Σάββατο 21.1.2017

Κάθε Σάββατο κυκλοφορεί στα περίπτερα το έντυπο Νόστιμον Ήμαρ ένθετο στον Δρόμο της Αριστεράς.

dromos-n

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο