τσομσκι

Δήλωση για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο σπουδαίος Αμερικάνος φιλόσοφος, συγγραφέας και ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι.

Ο Τσόμκσι χαρακτηρίζει τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ ως εξεγερτική λαϊκή αντίδραση στην τρόικα, που προμηνύει νίκες και για άλλους λαούς που δέχονται την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού.

Ολόκληρη η δήλωση Τσόμσκι:

«Η νίκη του Συριζα είναι, πιστεύω, μια εξεγερτική λαϊκή αντίδραση στις άγριες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την Τρόικα, μια από πολλές παρόμοιες αντιδράσεις στην Ευρώπη, και μέχρι στιγμής αυτή που πρωταγωνιστεί. Θα υπάρξουν πολλά και πολύ σοβαρά εμπόδια στην προσπάθεια να εφαρμοστούν υγιείς και ανθρώπινες πολιτικές. Η επιτυχία δεν θα είναι μόνο νίκη για την Ελλάδα αλλά και για πολλούς άλλους που υπόκεινται στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στον παγκόσμιο πληθυσμό, επίθεση που παίρνει πολλές μορφές».

Μοιραστείτε.

4 Σχόλια

  1. Σωτήρης Καραούλιας στις

    Κύριοι, με ευχαρίστησή μου διάβασα τα όσα γράφετε ότι είπε σε συνέντευξη ο Chomsky. Μάλιστα, χάρηκα τόσο, που την κοινοποίησα στο facebook, στο προφίλ μου. Ένας παλιός μου μαθητής, πολύ ευγενικά, μου ζήτησε σε σχόλιό του να ποστάρω την αυθεντική πηγή. Μάταια έψαξα παντού στο διαδίκτυο, αλλά δεν την βρήκα! Με ημερομηνία 28/1/2015, για τον Chomsky βρήκα μόνον μία συνέντευξή του για κάποια καινούρια ταινία!! Θα σας ήμουν υπόχρεος αν μου στέλνατε την ειδησεογραφική πηγή εσείς. Ευχαριστώ, Καραούλιας Σωτήρης

  2. Σωτήρης Καραούλιας στις

    Εγώ δεν ζήτησα να δημοσιευθεί το σχόλιό μου, και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο! Αν διαβάσετε καλά, δεν ζητώ να δημοσιευθεί! Άλλο ζητώ! Να μου στείλετε την αυθεντική πηγή!

  3. Γρηγόρης Ερμίδης στις

    Μπορείτε να παραθέσετε και το προτότυπο της δήλωσης ως καλοί δημοσιογράφοι για εμάς που έχουμε λίγο μυαλό και ψάχνουμε εδώ και κανα μισάωρο τη δήλωση?

Αφήστε ένα σχόλιο