τα νεα

Σε πανικό…

Όσο προχωράμε προς τη λήξη του παιχνιδιού, τις εκλογές δηλαδή, τόσο μεγαλώνουν οι απειλές. Δηλαδή οι αρκούδες.

Με μια αρκούδα, όχι (ενδεχομένως όσο απειλητική θα ήθελαν), η οποία περπατάει στο χιόνι του βαρύ χειμώνα, κυκλοφορούν τα Νέα του Σαββατοκύριακου. Οι τίτλοι οι κάτω από την αρκούδα,παραπέμπουν στην επικράτηση Συριζα, στον χειμώνα που θα εμφανιστεί και άλλα σχετικά. Η εφεύρεση του επιχειρήματος πως “θα μας φάνε οι αρκούδες” ή θα παγώσουμε στο πολικό κρύο (μην κοιτάτε σήμερα έχουμε και ζεσταινόμαστε) ανήκει στον Ψυχρό Πόλεμο. Τότε που η Σοβιετική Ένωση και ο κομμουνισμός εμφανιζόταν ως αρκούδα έτοιμη να καταβροχθίσει όλη τη γη. Σε άλλες αφίσες, οι κομμουνιστές βίαζαν γυναίκες, έκοβαν με κονσερβοκούτια,ακριβώς την εποχή που οι ΗΠΑ είχαν αρχίσει τις επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο και ο Μακάρθυ με το σκοταδισμό του είχε φυλακίσει το μισό Χόλυγουντ.

Την εποχή του σύγχρονου σκοταδισμού, με τον κοσμάκη να μην έχει να φάει και τον “παναθηναικάκια” του Σαμαρά να αποδίδει Δικαιοσύνη, ο πραγματικός κίνδυνος είναι η αρκούδα στο πρωτοσέλιδο των Νέων. Υπάρχει πιθανότητα το ψυχροπολεμικό εύρημα στην πρώτη σελίδα των Νέων να μην είναι τίποτα άλλο από τις αναμνήσεις του Ψυχάρη ή το πώς βιώνει την πιθανότητα μιας κυβέρνησης Συριζα στα όνειρά του.

Αν δεν πρόκειται για αυτό αλλά για έμπνευση της σύγχρονης γενιάς του ΔΟΛ, του διευθυντή Μητρόπουλου, τότε  είναι και η απόδειξη πως ο νεοφιλελευθερισμός  με την ψυχροπολεμική αντιαριστερή υστερία, διαφέρουν απλώς στην αισθητική. Μην ξεχνάμε πως ο Μητρόπουλος σπούδασε και σε σύγχρονα σχολεία.

του Φέλιξ

Πηγή

Μοιραστείτε.

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο