Το τραγούδι της ημέρας : George Harrison – My Sweet Lord

0

george_harrison

Από τον Γιάννη Μπάκο

Φεύγει από την ζωή στις 29 Νοεμβρίου 2001 ο George Harrison, μέλος των Beatles και ίσως η πιο υποτιμημένη μορφή της παρέας από το Λίβερπουλ.

Συνθέτης, μεταξύ άλλων, των υπέροχων “Something”, “Here Comes the Sun” και “While My Guitar Gently Weeps” o Harrison έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του μύθου των σκαθαριών. Η μελέτη της ιστορίας δείχνει πως η μετριοπάθεια του “Darkhorse” ή αλλιώς “Quiet Beatle” ήταν ο μόνος λόγος που τα τραγούδια του δεν προωθήθηκαν σαν singles, εκτός του “Something”, αλλά και που ελάχιστα από αυτά μπήκαν σε δίσκους της μπάντας.

mysweetlord

Το ταλέντο του Harrison φάνηκε στην μετά Beatles εποχή, αφού σε σχέση, τουλάχιστον, με τον McCartney τα τραγούδια που έγραψε γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία και αναγνώριση, τουλάχιστον από τους κριτικούς.

Ένα από αυτά ήταν και το μοναδικό “My sweet Lord”, τραγούδι που έγραψε την περίοδο που είχε λατρέψει τον Ινδικό πολιτισμό μέσω της αίρεσης “Χάρε Κρίσνα”, συντελώντας στην διάδοση αυτής της κουλτούρας στην δυτική κοινωνία.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 58 ετών χτυπημένος από καρκίνο του πνεύμονα.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Γιάννης Μπάκος

Ο Γιάννης Μπάκος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Μάρκετινγκ, μα το πάθος του είναι η μουσική. Παλεύει να πείσει τους πάντες πως και η ματαιότης έχει το νόημα της, απλώς βρίσκεται μεταξύ κενού, γνώσης και πληροφορίας.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

four + 11 =

Simple Share Buttons