Ο πατέρας του μικρού Αϊλάν καλεί τον κόσμο να ανοίξει την πόρτα στους πρόσφυγες

0

ailanΈκκληση στον κόσμο να ανοίξει την πόρτα στους Σύρους πρόσφυγες απευθύνει ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο πατέρας του μικρού Αϊλάν Κούρντι.

Ο τρίχρονος Αϊλάν έγινε σύμβολο της προσφυγικής κρίσης των ημερών μας όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η εικόνα του άψυχου κορμιού του να κείτεται νεκρό σε μια τουρκική ακτή συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Από τότε υπήρξαν πολλοί ακόμη « Αϊλάν», αλλά λύση καμία. Για αυτό και ο πατέρας του μικρού παιδιού, ο οποίος έχασε όλη του την οικογένεια, βγαίνει τώρα μπροστά και ζητάει ένα τέλος στην τραγωδία που καθημερινά εξελίσσεται στη Μεσόγειο.

«Το μήνυμά μου είναι πως θα ήθελα όλος ο κόσμος να ανοίξει τις πόρτες του στους Σύρους. Αν κάποιος κλείνει την πόρτα σε έναν άνθρωπο, είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο», αναφέρει ο Αμπντουλάχ Κούρντι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, απόσπασμα του οποίου μεταδόθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4.

Η οικογένεια Κούρντι, Κούρδοι της Συρίας που κατέφυγαν στην Τουρκία λόγω του πολέμου στη χώρα τους, προσπάθησαν, όπως χιλιάδες άλλοι, να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας με μια βάρκα. Εκτός από τον Αϊλάν, ο αδελφός του και η μητέρα του έχασαν επίσης τη ζωή τους κατά το επικίνδυνο πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

«Όταν μια πόρτα είναι ανοικτή, δεν αισθάνεται κανείς πλέον ταπεινωμένος», λέει ο Αμπντουλάχ Κούρντι στο μήνυμά του. «Αυτή τη στιγμή του χρόνου, θα ήθελα να ζητήσω από όλους εσάς να σκεφθείτε τον πόνο των πατεράδων, των μανάδων και των παιδιών που αποζητούν την ειρήνη και την ασφάλεια. Σας ζητάμε μόνο λίγη συμπάθεια», αναφέρει.

tvxs.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

4 × 2 =

Simple Share Buttons