126 νεκροί από επίθεση καμικάζι στη Συρία

1

Το Σάββατο, ένας καμικάζι έριξε το φορτηγό του ζωσμένο με εκρηκτικά πάνω σε ένα κομβόι λεωφορείων που μετέφερε χιλιάδες κατοίκους μακριά από τις περιοχές Foua και Kafraya έξω από το Χαλέπι που είχαν πολιορκηθεί από τους μαχητές της αντιπολίτευσης.

Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 68 παιδιά, μετά την επίθεση καμικάζι. Τα λεωφορεία ήταν γεμάτα με κατοίκους φιλοκυβερνητικών, πολιορκημένων χωριών που επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της Δαμασκού με τους αντάρτες για την απομάκρυνση των αμάχων.

Η εικόνα ενός Σύρου φωτογράφου, ο οποίος έχει πέσει στα γόνατα και σπαράζει από τη φρίκη, συγκίνησε τον πλανήτη.

Ο φωτογράφος βοήθησε να απομακρυνθούν παιδιά από τη σκηνή του μακελειού. Φωτογραφίες τον δείχνουν να τρέχει, κρατώντας ένα παιδί στα χέρια, ανάμεσα στα ερείπια.

 

Στη συνέχεια, κατάκοπος και ανήμπορος, καταρρέει. Ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν δίπλα του τράβηξε αυτή τη σκηνή. Ο φωτογράφος Abd Alkader Habak είναι στα γόνατα και κλαίει από απόγνωση. Γύρω του το τοπίο είναι χαοτικό, φλόγες βγαίνουν ακόμη από τα αυτοκίνητα, το έδαφος είναι γεμάτο αντικείμενα από την έκρηξη και δίπλα στον φωτογράφο κείτεται το σώμα ενός παιδιού.

newpost

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

1 Comment

  1. Είναι ή δεν είναι θαύμα το άγιο φως; Υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός; Έχουν δικαίωμα οι άνθρωποι να πιστεύουν ή όχι; Ερωτήματα που απασχολούν τον λεγόμενο πολιτισμένο δυτικό κόσμο που αν ρίξει μια ματιά στις χώρες που πλήττονται από πόλεμο διαπιστώνει την τεράστια υποκρισία των δυτικών κατά τα άλλα πιστών χριστιανών αλλά και των με δυτικό τρόπο ζωής μουσουλμάνων .
    126 νεκροί, τα 68 παιδιά που προφανώς για τους δυτικούς είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Τι σημασία έχει αν ο φωτογράφος Abd Alkader Habak είναι μουσουλμάνος ή χριστιανός, πιστός ή άθεος, ο πόνος του είναι πόνος ανθρώπου που βλέπει τη φρίκη των έργων των δυτικών, των φανατικών, του Άσαντ και οποιουδήποτε άλλου δολοφόνου που αποφάσισαν να διαλύσουν μια χώρα με οποιοδήποτε κόστος.
    Υπάρχει θεός; Υπάρχει γι αυτούς που είχαν συμφέρον να τον κατασκευάσουν και γι αυτούς που που τον επικαλούνται ως παρηγοριά της δυστυχίας τους και των συμφορών τους. Το να πω απλά ότι δεν υπάρχει νομίζω ότι δεν ενδιαφέρει πλέον κανένα.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

10 + 1 =

Simple Share Buttons