Υπ. Εξωτερικών: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το υπουργείο εξωτερικών με χτεσινή του ανακοίνωση τάσσεται στο πλευρό του Ισραήλ κάνοντας λόγο για το δικαίωμα του στην αυτοάμυνα. Με αυτό τον τρόπο η χώρα μας αναγνωρίζει τους Ισραηλινούς ως θύματα και όχι ως θύτες, καλώντας την πλευρά των Παλαιστινίων να τερματίσουν τις πυραυλικές επιθέσεις.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την κλιμάκωση της βίας στα Ιεροσόλυμα και στην Λωρίδα της Γάζας

Η κλιμάκωση της βίας τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στην Γάζα θα πρέπει να σταματήσει.

Η Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, οι οποίες είναι καταδικαστέες και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, υπογραμμίζουμε εκ νέου την ανάγκη όπως όλες οι πλευρές προβούν σε ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση. Επίσης θα πρέπει να καταβληθούν ενέργειες για την αποφυγή περαιτέρω θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Η Ελλάδα, όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν αναφορικά με την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζει ότι η επίλυση της διένεξης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη βάση της λύσης των δύο κρατών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνολική ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Την ίδια στάση τηρεί και η Κυπριακή πλευρά, που με ανάρτηση στο twitter εκφράζει την ανησυχία της για την κλιμάκωση της βίας μετά το μπαράζ των επιθέσεων από την Γάζα προς τους κατοίκους του Ισραήλ.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο