Βουλευτές της Χρυσής Αυγής λογομαχούν με τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη (Κ) στη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Προκλητική συμπεριφορά του χρυσαυγίτη Λαγού είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση της Βουλής. Επιτέθηκε στο ΚΚΕ με αφορμή ένα σχόλιο για τον Χίτλερ. Έντονα αντέδρασαν οι Π.Σκουρλέτης και Ν.Μανιός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μια ακόμη ακραία και προκλητική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής – που είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί για 10 λεπτά η συνεδρίαση της Βουλής- εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για το που θα φτάσει η ασύδοτη δράση της.

Ο βουλευτής της στην Β’Πειραιά Ιωάννης Λαγός, προκάλεσε με την συμπεριφορά του, επιτιθέμενος αρχικά στο ΚΚΕ και στην συνέχεια στους καθήμενους στα υπουργικά έδρανα ενώ κινήθηκε τραμπούκικα και απειλητικά εναντίον βουλευτών.

Όλα αυτά μετά από μια αναφορά που έγινε στον Αδόλφο Χίτλερ. Ενώ βρίσκονταν στο βήμα ο Ι.Λαγός αναφέρθηκε στην Siemens και σε σχέσεις της πολυεθνικής με την κυβέρνηση Τζανετάκη το 1989. Όταν από τα έδρανα του ΚΚΕ ακούστηκε το σχόλιο «η Siemens χρηματοδοτουσε τον Χίτλερ» ο Ι.Λαγός αντέδρασε μιλώντας για off shore εταιρίες του ΚΚΕ και για άρνηση ελέγχου των οικονομικών του.

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε νέες αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΚΚΕ με σχόλια για «μαχαιροβγάλτες» και «δολοφόνους» αναφορικά φυσικά με την δολοφονική επίθεση στον Π.Φύσσα. Ο Ι. Λαγός κινήθηκε στην συνέχεια απειλητικά εναντίον του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου με «καθαρόαιμο» τραμπούκικο ύφος ενώ σύσσωμη η ομάδα της Χρυσής Αυγής άρχισε να δημιουργεί πανικό στην αίθουσα με φωνές κραυγές και απειλητικές εκφράσεις. Στο επεισόδιο ενεπλάκει αγανακτισμένος και ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης όταν δέχθηκε επίθεση από τους βουλευτές της Χ.Α που του ζήτησαν να …εγκαταλείψει την αίθουσα.

Ο Π.Σκουρλέτης ανταπάντησε μιλώντας για αυτούς που «πουλάνε προστασία στα ξενοδοχεία». Στην αίθουσα αφού έκλεισαν οι κάμερες της αναμετάδοσης απειλήθηκε γενικότερη σύρραξη που έληξε όταν κατέστη σαφές ότι στην υπόθεση θα παρενέβαινε η αστυνομική φρουρά της Βουλής. Στο επεισόδιο ενεπλάκει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός ο οποίος επίσης προπηλακίστηκε .

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι οι βουλευτές της Χ.Α εξεγέρθηκαν επειδή «θίξαμε πολιτικά τον ιδεολογικό αρχηγό τους, δηλαδή τον Χίτλερ». Εξοργισμένος για την συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής δήλωσε και ο Π.Σκουρλέτης αναφέροντας ότι ήταν αδύνατον να μείνει απαθής απέναντί της. «Αυτό που θέλησα να δείξω είναι ότι δεν πρέπει να φεύγουμε όταν φωνάζουν αυτοί αλλά να αντιστεκόμαστε», ανέφερε ο Νίκος Μανιός.

thepressproject.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο