Στις 12 Ιουλίου 1963 η 16χρονη Pauline Reade εξαφανίζεται όταν πηγαίνοντας σε έναν χορό στο British Railways Club του Gorton, γίνεται το πρώτο θύμα μιας σειράς δολοφονιών που είναι γνωστοί ως The Moors murders.

Τις δολοφονίες πραγματοποίησαν οι Ian Brady και Myra Hindley μεταξύ του Ιουλίου 1963 και του Οκτωβρίου 1965, στην ευρύτερη περιοχή του Manchester.
Θύματα τους ήταν πέντε παιδιά ηλικίας από 10 έως και 17 ετών (Pauline Reade, John Kilbride, Keith Bennett, Lesley Ann Downey και Edward Evans) με τέσσερα από αυτά να έχουν δεχτεί και σεξουαλική κακοποίηση. Οι δολοφονίες ονομάστηκαν Moors murders γιατί δύο από τα θύματα βρέθηκαν σε αυτοσχέδιους τάφους στην περιοχή του Saddleworth Moor. Ένας τρίτος τάφος βρέθηκε στον ίδιο βάλτο το 1987, περισσότερα από 20 χρόνια μετά την δίκη των Brady και Hindley το 1966.
moors2
Οι Ian Brady και Myra Hindley ήταν ζευγάρι γεμάτο εμμονές, που προσπαθούσε να αναβιώσει σκηνές από ταινίες καθώς και ολόκληρα αφηγήματα. Ο Ian ασκούσε μεγάλη επιρροή στην Myra, μετατρέποντας την στο απόλυτο εργαλείο του, στα σχέδια που είχε αρχικά για την τέλεια ληστεία και στη συνέχεια για την τέλεια δολοφονία.
the-smiths
Η τελευταία του εμμονή προέκυψε αφού διάβασε το βιβλίο του Meyer Levin με τίτλο “Compulsion“, το οποίο βγήκε και στην μεγάλη οθόνη το 1959.
Συνελήφθησαν στις 7 Οκτωβρίου 1965, μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι τους, όπου βρέθηκε και το πτώμα του τελευταίου τους θύματος.
Οι δολοφονίες σόκαραν την Βρετανική κοινωνία, επηρεάζοντας φυσική και τις τέχνες, με τους Smiths να κυκλοφορούν το κομμάτι Suffer little children, στο ντεμπούτο album τους το 1984.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο