Την 1η Αυγούστου του 1960 γεννιέται στο Κουήνς της Νέας Υόρκης ο Carlton Douglas Ridenhour.


Γνωστός με το ψευδώνυμο Chuck D, έγινε διάσημος ως ο ιδρυτής και ένας εκ των τριών Public Enemy, του σχήματος που άλλαξε οριστικά το hip-hop στα 80’s και που συνεχίζει ακόμη να εμπνέει πολιτικοποιημένους ράπερ.

Ο Chuck D ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία των „Prophets of Rage, σχήμα αποτελούμενο από τον ίδιο και μέλη των Rage Against the Machine και Cypress Hill, περιοδεύοντας ήδη σε πόλεις των H.Π.Α.

song1

Σε αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε ο Chuck D για τη Le Monde Το 2008, δήλωσε μεταξύ άλλων πως „Aπό το ντεμπούτο των Public Enemy το 1987 μέχρι σήμερα, δεν έχει αλλάξει για τους αφροαμερικανούς απολύτως τίποτα και πως το κατεστημένο δεν πρόκειται να αφήσει να γίνει κάποια ουσιαστική αλλαγή ακόμα κι αν ο Ομπάμα είχε πιο ριζοσπαστικές τάσεις“

Επιτέθηκε στον τότε Γάλλο Πρόεδρο Σαρκοζύ λέγοντας πως „Όπως γενικά οι Ευρωπαϊκές ελίτ έτσι και αυτός ωφελείται από τη λεηλασία των αφρικανικών χωρών και αρνείται οποιαδήποτε πράξη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση των εκεί ανισοτήτων“, ενώ δήλωσε αθώος για την επίθεση που δέχεται στις Η.Π.Α. για αντισημιτικές δηλώσεις καθώς όπως είπε άσκησε απλώς κριτική στην ισραηλινή κυβέρνηση και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Για την κατάσταση στο hip-hop σήμερα και το σύγχρονο mainstream δήλωσε πως ο κυριαρχούμενος υλισμός και σεξισμός είναι περισσότερο τάση αντίδρασης και μάλιστα πρόωρη, καταλήγοντας αισιόδοξα πως τα ουσιαστικά μηνύματα της ζωής όσο κι αν αλλάξουν περίβλημα δε μένουν πολύ καιρό κρυμμένα.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο