Ο γιος του folk τραγουδοποιού Tim Buckley, Jeff έχασε τον πατέρα του από ηρωίνη σε ηλικία 9 ετών.

Από μικρός ασχολήθηκε και αυτός με τη μουσική παίζοντας κιθάρα και γράφοντας στίχους κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των δισκογραφικών. Σε αυτό, δε βοήθησε μόνο το γεγονός ότι ήταν γιος του Tim, αλλά και το πηγαίο ταλέντο του.

Υπέγραψε με την Columbia, προσέλαβε μία μπάντα και ηχογράφησε το 1994 αυτό που έμελλε να είναι και το μοναδικό του album, το „Grace“, κατατάσοντας τον αυτομάτως στο πάνθεον των pop/rock τραγουδοποιών.

buckley-jeff2

Το 1997 μετά από μια πολύ επιτυχημένη ανά τον κόσμο περιοδεία και λίγο πριν αρχίσει την ηχογράφηση του επόμενου του album, με παραγωγό των Tom Verlaine, o Jeff Buckley βρίσκεται να ξεκουράζεται στο Μέμφις του Τενεσσί.

Στις 29 Μαϊού – και περιμένοντας τη μπάντα του να έρθει από τη Νέα Υόρκη, ο Jeff είχε βουτήξει, όπως συνήθιζε, στα νερά του ποταμού Wolf κολυμπώντας αυτή τη φορά με τα ρούχα και τις μπότες του και τραγουδώντας, όπως είπε ο φίλος του που βρισκόταν στην όχθη, το „Whole Lotta Love“ των Led Zeppelin.

Καθώς πέρασε ένα πλοιάριο από δίπλα του, ο Jeff δεν έγινε ξανά ορατός από τον φίλο του. Το πτώμα του βρέθηκε μερικές μέρες αργότερα.

Η αυτοψία έδειξε καθαρό πνιγμό ενώ δε βρέθηκε ίχνος από ναρκωτικά ή αλκοόλ στο αίμα του. Ήταν μόλις 30 ετών.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο