Στις 12 Ιουνίου 1989 ανοίγει τις πόρτες του το “Elvis Presley Autoland Museum” στο Graceland του Memphis των ΗΠΑ, την γενέτειρα του Elvis Presley.

Το μουσείο είναι αφιερωμένο στην ζωή του Elvis, μεγάλου λάτρη των αυτοκινήτων, με τα εκθέματα του να περιλαμβάνουν περισσότερα από 20 οχήματα που οδήγησε ο Elvis στην ζωή του.
elvis2Ο βασιλιάς του rock n roll είχε ιδιαίτερη αδυναμία σε μια ροζ Cadillac του ’54, την οποία αγόρασε τον Μάρτιο του 1955 και καταστράφηκε τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου από φωτιά που ξέσπασε στο σύστημα πέδησης.
Τον Ιούλιο του 1955 ο Elvis αγοράζει μια καινούργια Cadillac Fleetwood Series 60 σε μπλε χρώμα και αμέσως την πηγαίνει για βάψιμο σε έναν γείτονα, ο οποίος δημιουργεί το ροζ που μέχρι σήμερα είναι γνωστό στις ΗΠΑ ως “Elvis Rose”. Δωρίζει το αυτοκίνητο στην μητέρα του, αλλά το κυκλοφορεί ο ίδιος μέχρι που έχει σοβαρό ατύχημα στο Texas, που του στοιχίζει πάνω από 1000$ σε επισκευές.
Τον Δεκέμβριο του 1955 κυκλοφορεί το “Baby Let’s Play House“, γραμμένο από τον Arthur Gunter, παρεμβαίνοντας στους στίχους και αλλάζοντας την φράση “You may get religion” με το “you may have a pink Cadillac“, δηλώνοντας την αδυναμία στο εν λόγω αυτοκίνητο.
“Well, you may go to college, you may go to school, you may have a pink Cadillac but don’t you be nobody’s fool.”

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο