Εμπνευσμένος από τη φωτογραφία ενός μικρού παιδιού που κείτεται νεκρό στην άσφαλτο δίπλα από την κούκλα του, ο Latuff έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω έργο:

latuff2 (1)

Η φωτογραφία του μικρού παιδιού, είναι πραγματικά οδυνηρή. Ένα από τα αθώα θύματα της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην καρδιά της Ευρώπης, στη γαλλική ριβιέρα:

Μοιραστείτε.

2 Σχόλια

 1. Από το Πρακτορείο Ειδήσεων Κύπρου.

  Κάποια από τα θύματα των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι θα μηνύσουν το γαλλικό κράτος για αμέλεια καθηκόντων, αφού δεν κατάφερε να αποτρέψει τρομοκράτες, οι οποίοι ήταν υπό παρακολούθηση.

  Σημειώνεται ότι σήμερα, δικαστήριο στη Γαλλία απεφάνθη ότι το γαλλικό κράτος είναι εν μέρει ένοχο για την δολοφονία Γάλλου στρατιώτη το 2012 από τον Mohamed Merah, ο οποίος παρακολουθείτο για κάποιο χρονικό διάστημα από την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφάλειας.

  Η δικηγόρος Samia Maktouf, που αντιπροσωπεύει 17 θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι είπε σήμερα ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα κατά του γαλλικού κράτους καθώς κάποιοι από τους τρομοκράτες παρακολουθούνταν από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές.

  «Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να καταδικαστεί το γαλλικό κράτος για αποτυχία να εμποδίσει τους τρομοκράτες, μερικοί από τους οποίους ήταν υπό δικαστική επιτήρηση” είπε.

  Η καταπολέμιση της τρομοκρατίας πρέπει να περάσει στα χέρια των πολιτών, όχι με όπλα αλλά με ανατροπή των κυβερνήσεων που πουλάνε όπλα στους τρομοκράτες και η Γαλλία, η Γερμανία καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πουλάνε όπλα στους τρομοκράτες. Ο Ολάντ είχε παραδεχθεί ότι πούλησε όπλα στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας τα οποία φυσικά πέρασαν στον ISIS.

  Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των πολιτών, δουλέυουν μόνο για τη φτωχοποίησή τους

 2. Pingback: Το σκίτσο του Latuff για την επίθεση στην Νίκαια — Νόστιμον ήμαρ | Γιάννης Χ. Παπαχατζάκης

Αφήστε ένα σχόλιο