Μισθό έως και 80.000 ευρώ τον μήνα έφτασε να δηλώνει ο γνωστός παρουσιαστής, σύμφωνα με άρθρο του Documento, ώστε να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα Συν-Εργασία και να λαμβάνει εξωπραγματικές αποζημιώσεις.

Σε ένα απολαυστικό 8σέλιδο η εφημερίδα Documento περιγράφει στην κυριακάτικη έκδοσή της τα έργα και τις ημέρες του Μένιου Φουρθιώτη, με αφορμή αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Βρούτση.

Ο Κώστας Βαξεβάνης και οι συνεργάτες του περιγράφουν πώς ο παρουσιαστής κατάφερε να φτάσει να εισπράττει 46 και πλέον χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, εκμεταλλευόμενος ένα παραθυράκι στο πρόγραμμα Συν-Εργασία του Υπουργείου Εργασίας.

Ο Φουρθιώτης φέρεται να έχει ιδρύσει ένα δίκτυο που αποτελείται από δεκάδες εταιρίες «φαντάσματα» των οποίων η διοίκηση άλλαζε τακτικά χέρια μεταξύ του ιδίου και τριών άλλων γυναικών, μια εκ των οποίων η καθαρίστριά του, κάτοικος Γεωργίας. Οι εταιρίες άλλαζαν επίσης πολύ συχνά έδρα, οπότε και φέρονταν να στεγάζονται είτε στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Β. Ελλάδος, είτε σε στούντιο ραδιοφωνικών σταθμών ή ακόμη και σε διευθύνσεις απλών ιδιωτών οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι η οικία τους είχε δηλωθεί ως έδρα κάποιας εταιρίας.

Σε μία από αυτές τις εταιρίες, λοιπόν, ο Φουρθιώτης δήλωνε μηνιαίο μισθό 800 ευρώ τον μήνα. Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα Συν-Εργασία, βάσει του οποίου το κράτος πλήρωνε το 60% του μισθού των εργαζομένων από τα ταμεία του αυτό το πόσο έφτασε μέχρι και το ποσό 80.000 ευρώ τον μήνα, με εικονική αύξηση μισθού. Αυτό σήμαινε ότι χονδρικά εισέπραττε από το κράτος περί τα 48.000 ευρώ τον μήνα. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Με τον ίδιο τρόπο αύξησε και τον μισθό συνεργατών του, πρώην και νυν.

Σύμφωνα με καταγγελία πρώην συνεργάτη του που δεν γνώριζε τίποτε για αυτό, ο κ. Φουρθιώτης είχε φροντίσει να δηλώσει το IBAN της εταιρίας -αντί εκείνου του εν λόγω συνεργάτη- ώστε τα χρήματα να τα εισπράττει ο ίδιος. Με έναν γρήγορο υπολογισμό, για τον μήνα Οκτώβριο, το κράτος θα έπρεπε να καταθέσει στους λογαριασμούς των εμπλεκόμενων το πόσο των 230.000 ευρώ.

Όλα αυτά μέχρι ένα λάθος του λογιστηρίου να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων του Υπουργείου και να φτάσει ως το γραφείο του τότε υπουργού Γιάννη Βρούτση. Εκείνος, όπως αποκαλύπτει στις σελίδες του Documento δίχως όμως να κατονομάσει τον εν λόγω παρουσιαστή αλλά φροντίζοντας να τον φωτογραφίσει με ευκρίνεια, προχώρησε σε τροποποίηση του νόμου βάζοντας πλαφόν στο ύψος του ποσού που θα μπορούσε να εισπραχθεί από το μέτρο, στα 6.500 ευρώ. Κάτι που, όπως δήλωσε, επέφερε «μεγάλο πολιτικό κόστος» μιας και λίγες μέρες αργότερα αποπέμφθηκε από το κυβερνητικό σχήμα. Πριν γίνει αυτό, όμως, είχε δεχθεί μια «επίσκεψη» από τον παρουσιαστή στο Υπουργείο Εργασίας ο οποίος απαιτούσε να πληρωθεί τα λεφτά που έχασε.

«Είμαι έξω φρενών με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Πέραν της απάτης με το πρόγραμμα Συν-Εργασία, σύμφωνα με το άρθρο, ο Φουρθιώτης φέρεται να είναι επικεφαλής ενός αχανούς δικτύου μονοπρόσωπων εταιριών. Σε μία μάλιστα από αυτές, η γυναίκα που εμφανίζεται ως διαχειρίστρια και εργάζεται ως καθαρίστρια φέρεται να έχει καταθέσει στην εταιρία το ποσό του 1 δις ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ιστορία της ιστοσελίδας superjumbo.gr η οποία εμπορεύεται κινητά τηλέφωνα και έχει καταχωρηθεί με στοιχεία δικαιούχου την G. Golden Productions MIKE, συμφερόντων του γνωστού παρουσιαστή. Για το συγκεκριμένο site έχουν γίνει πολλαπλές καταγγελίες από καταναλωτές οι οποίοι ενώ κατέβαλαν το ποσό για να αγοράσουν κάποιο κινητό, δεν το έλαβαν ποτέ.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι, ενώ η έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας Αττικής δεν κατάφερε να εντοπίσει τον Φουρθιώτη παρά μόνο δύο γυναίκες από την Γεωργία, το πέτυχαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, πράγμα που οδήγησε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας να σχηματίσει δικογραφία για απάτη σε βάρος του Φουρθιώτη αλλά και των δύο γυναικών. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, οποιοσδήποτε μπορεί να συνδέσει το εν λόγω site με τον Φουρθιώτη. Εάν η ασφάλεια Αττικής πετύχαινε την εν λόγω σύνδεση, αυτό θα μετέτρεπε την κατηγορία από απλή απάτη σε απάτη κατ’ εξακολούθηση και το πλημμέλημα σε κακούργημα, καθώς είχαν χρησιμοποιηθεί οι ίδιοι τραπεζικοί λογαριασμοί στις καταγγελίες της Λάρισας με εκείνες στην Αττική.

Δημιουργούνται πολύ μεγάλα ερωτήματα κατόπιν των αποκαλύψεων της εφημερίδας Documento. Ερωτήματα για την πραγματική σχέση του Φουρθιώτη με τη Νέα Δημοκρατία και για το εάν ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης, εκτός από δικηγόρος του κ. Φουρθιώτη και μόνιμος θαμώνας της εκπομπής του, έχει παίξει κάποιο σημαντικότερο ρόλο στο να χαίρει τέτοιας κάλυψης ο παρουσιαστής.

Γιατί είναι σίγουρο ότι δεν πήγε μόνος του μια μέρα σε πέντε διαφορετικά Α.Τ της Ανατολικής Αττικής και ψώνισε θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και πολυμελή συνοδεία. Όπως επίσης είναι σίγουρο ότι η ανακοίνωση/ διάψευση της Ελληνικής Αστυνομίας για την συνοδεία του Φουρθιώτη ήταν μια βεβιασμένη κίνηση πανικού, όπως και φάνηκε όταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη την απέσυρε κακήν κακώς την επόμενη μέρα της αποκάλυψης του θέματος από συνεργάτη του Documento.

Μένει μόνο να δούμε εάν θα ακολουθήσει κάποια σοβαρή απάντηση ή άλλη μια δημοσκόπηση που θα μας θυμίζει πόσο ευτυχισμένοι είμαστε με όσα γίνονται καθημερινά τριγύρω μας.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο