Το ασήμι ακολουθεί την GameStop στο τρενάκι των “επενδύσεων”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σημερινό δημοσίευμα του Guardian κάνει λόγο για αύξηση της τιμής πώλησης του πολύτιμου μετάλλου, μετά από χιλιάδες δημοσιεύσεις στο Reddit και εκατοντάδες βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube ενθαρρύνοντας τους μικροεπενδυτές να αγοράσουν ασήμι.


Οι τιμές του αργύρου άγγιξαν υψηλό τελευταίων πέντε μηνών την περασμένη Δευτέρα, με τις μετοχές εταιριών εξόρυξης του μετάλλου να εκτοξεύονται και οι ιστότοποι πώλησης νομισμάτων να δέχονται εκατομμύρια επισκέψεις, καθώς οι μικροεπενδυτές έσπευσαν να συσσωρεύσουν νομίσματα από ασήμι.

Αυτό είναι και το πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας φρενίτιδας που έχει πλήξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, μετά την τρέλα του GameStop , όταν οι Redditors ανέβασαν την τιμή της μετοχής της εταιρίας βιντεοπαιχνιδιών.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, χιλιάδες δημοσιεύσεις στο Reddit και εκατοντάδες βίντεο στο YouTube έχουν ενθαρρύνει τους μικροεπενδυτές να αγοράσουν ασήμι, τονίζοντας πως η αύξηση της τιμής θα μπορούσε να πλήξει μεγάλους επενδυτές που έχουν στοιχηματίσει στην πτώση της.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο