Την παραχώρηση των σημαντικότερων υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες προβλέπει διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, πρόκειται για μία διάταξη που προβλέπει την παραχώρηση των σημαντικότερων υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αναλαμβάνουν – αν τελικώς υιοθετηθούν οι ρυθμίσεις – ουσιαστικά τη διαχείριση του ΕΟΠΥΥ.

Ήδη, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, για τη διάταξη έχουν ενημερωθεί τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ, με δεδομένο ότι σύντομα δεν θα μπορούν να ελέγχουν και το αντικείμενο που είχαν αναλάβει. Γι αυτό άλλωστε στον Οργανισμό επικρατεί αναβρασμός, αφού οι αλλαγές που έρχονται είναι σαρωτικές για τον φορέα, ο οποίος έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους, ενώ το κονδύλι που διαχειρίζεται ξεπερνά τα 5,5 δις ευρώ. Μάλιστα, υψηλόβαθμες πηγές έλεγαν στο ethnos.gr ότι ήδη είναι έτοιμο νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας το οποίο ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα

Τι προβλέπεται

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμη διάταξη με την οποία προβλέπεται η παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα μπορούν να ελέγχουν από τις δαπάνες του Οργανισμού, μέχρι και τα περιουσιακά του στοιχεία. Πρόκειται προφανώς για μία νέα κατεύθυνση που δίνεται στους δημόσιους φορείς υγείας. Θυμίζουμε, άλλωστε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε πρόσφατες δηλώσεις του, διαμήνυσε εμμέσως πλην σαφώς ότι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας θα συνεχιστεί, αφού κατά τη διάρκεια της πανδημίας απεδείχθη, όπως είπε, αποτελεσματική. Υπενθυμίζεται, ότι τους προηγούμενους μήνες είχαν μισθωθεί ιδιωτικές κλινικές οι οποίες εφημέρευαν για λογαριασμό του ΕΣΥ ώστε να νοσηλεύουν ασθενείς τόσο με covid όσο και non covid.

ΠΗΓΗ

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο