Καθημερινά άνθρωποι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την κοινότητά τους και τη χώρα τους. Κάποιοι φεύγουν από φόβο για τη ζωή τους ή τη ζωή των οικείων τους. Άλλοι φεύγουν επειδή τους εξανάγκασαν η κοινωνική ή η οικονομική τους κατάσταση. Ένα από τα πιο σημαντικά δικαιώματα που είναι κοινό σε όλους τους πρόσφυγες, στους αιτούντες άσυλο, στους μετανάστες και σε αυτούς που εκτοπίζονται στο εσωτερικό της χώρας τους είναι το δικαίωμα στην ελευθερία από διακρίσεις.

O Mahmoud Salameh  είναι ένας Παλαιστίνιος πρόσφυγας που έζησε 17 μήνες σε φυλακή στην Αυστραλία περιμένοντας την πολυπόθητη έγκριση ασύλου. Μέσα από τα σκίτσα του περιγράφει τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας.

Τα έργα του εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο ενός project από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Art Project, που αποτελείται από ακαδημαικούς και καλλιτέχνες  της Αυστραλίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δικαιώματα των προσφύγων.

Τα κέρδη από τις πωλήσεις πηγαίνουν αποκλειστικά στους αιτούντες για άσυλο ή στέλνονται στις οικογένειες αυτών.

Από το 2010 περισσότερα από 500 έργα προσφύγων έχουν εκτεθεί στο Αυστραλιανό κοινό.

Περισσότερα για τον Οργανισμό Art Project και τον Mahmoud Salameh :https://therefugeeartproject.com/home/faqs/ (link is external)

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο