Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.
(Ευχαριστούμε την Γεωργία Νικολακοπούλου για την συγκέντρωση των αναρτήσεων)

 • H Locomotiva στέκεται αλληλέγγυα στον πόνο των συνανθρώπων μας στις πυρόπληκτες περιοχές, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις καταστροφές και κάνει έκκληση σε όλους τους φίλους μας και τους κατοίκους των Εξαρχείων για έμπρακτη αλληλεγγύη. Για όσους, λοιπόν, κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας, θα παραλαμβάνουμε τα εξής είδη:
  • Γάζες
  • Fucidin
  • Betadine
  • Παιδικές πάνες
  • Μωρομάντηλα
  • Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α)
  • Χυμούς, νερά εμφιαλωμένα

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο χώρο της Locomotiva, Μπόταση 7 και Σολωμού στα Εξάρχεια, σήμερα ως τις 02:00 πμ. και αύριο από τις 07:30 το πρωί που ανοίγουμε ως τις 02:00 που κλείνουμε. Τηλ. επικοινωνίας: 2106801247

Ό,τι συγκεντρωθεί θα παραδοθεί στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι).
Η αλληλεγγύη το όπλο μας, ενάντια στο θάνατο και την καταστροφή της φύσης

Η ομάδα της Locomotiva

 • Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.
  Συλλογικη Κουζινα ELCHEF και το Στεκι Μεταναστων συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών, αύριο Τετάρτη 25/07 από τις 10.00 έως τις 21.00.
  Τσαμαδου 15 στον χώρο της κουζίνας.
  Ενδεικτικά αναρτούμε κάποια είδη αλλά μπορείτε να φέρετε ότι κρίνετε και εσείς σκόπιμο:

-Νερά, γάλατα, χυμούς, κονσέρβες και τρόφιμα μακράς διαρκείας,
-Φαρμακεία πρώτης ανάγκης
1. Γάζες, βαμβάκι και επιδεσμικό υλικό
2. Αντισηπτικό υλικό για τους νοσηλευτές 1ης γραμμής (γάντια και σαπούνια τύπου Μπεταντίν)
3. Λιπαντικές Οφθαλμικές Σταγόνες (δάκρυα)
4. Κολλύρια με αντιβίωση / ή και κορτιζόνη
5. Αντιόξινα
6. Αναλγητικά (τύπου Νιούροφεν – δεν θέλουν συνταγή).
7. Γαστροπροστατευτικά (τύπου Λοσέκ).
8. Οινόπνευμα, Οξυζενέ.
9. Μάσκες, κρέμες αντιβιωτικές και για εγκαύματα.

– Μωρομάντηλα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, βρεφικό γάλα.

 • Στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά, Ναυάρχου Βότση 11, Μικρολίμανο συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών, σήμερα Τρίτη 24/07 από τις 18.00 έως τις 22.00 και αύριο Τετάρτη 25/07 από τις 12.00 έως τις 21.00
  Ενδεικτικά αναρτούμε κάποια είδη αλλά μπορείτε να φέρετε ότι κρίνετε και εσείς σκόπιμο:

          -Νερά, γάλατα, χυμούς, κονσέρβες και τρόφιμα μακράς διαρκείας,
-Φαρμακεία πρώτης ανάγκης
1. Γάζες, βαμβάκι και επιδεσμικό υλικό
2. Αντισηπτικό υλικό για τους νοσηλευτές 1ης γραμμής (γάντια και σαπούνια τύπου Μπεταντίν)
3. Λιπαντικές Οφθαλμικές Σταγόνες (δάκρυα)
4. Κολλύρια με αντιβίωση / ή και κορτιζόνη
5. Αντιόξινα
6. Αναλγητικά (τύπου Νιούροφεν – δεν θέλουν συνταγή)
7. Γαστροπροστατευτικά (τύπου Λοσέκ)
8. Οινόπνευμα, Οξυζενέ
9. Μάσκες, κρέμες αντιβιωτικές και για εγκαύματα

         – Μωρομάντηλα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, βρεφικό γάλα
– Σκηνές, τέντες, μουσαμάδες, υπνόσακους.

 • Χώρος 2510, Θεμιστοκλέους 52 Εξάρχεια:
  Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και -κυρίως-χρήματα για τους πληγέντες από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.
  ΙΒΑΝ GR90 0172 4540 0054 5404 4813 776
  Τράπεζα Πειραιώς, όνομα δικαιούχου Andreas Zafeiris
  Χρειάζονται άμεσα οικονομική βοήθεια!
 • ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ // Συλλογή φαρμάκων, ξηράς τροφής και χρημάτων για τους πληγέντες:– Στο Παραδοσιακό Καφενείο Καραγκιόζης. Από τις 10.00. Κωλέττη 33.
  – Yesterday’s Bread, Καλλιδρομίου 87-89
  – Στουρνάρη, Πολυτεχνείο κτιριο Γκινη, 25.7, 12:00 – 19.00
  – Τα «Αδέσποτα Εξάρχεια» μαζεύουν τρόφιμα, τροφές για ζώα, κουβάδες και κλουβιά μεταφοράς, στο στέκι μεταναστών Τσαμαδού 13, σήμερα 24.7 στις 17.00
 • Στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Κανελλοπούλου, Πίνδου 16 στην Κηφισία Αττικής μπορούν να απευθύνονται  όσοι βρούν τραυμαατισμένα ζώα στις πυρόπληκτες περιοχές. Τηλ επικοινωνίας 2108013302, 6987153151
 • Ιατρός Βασίλης Παπαιωάννου: ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΜΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ
  ΤΗΛ 6932392710
  ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ 24 ωρο

 • Η αιμοδοσία στο Θριάσιο συγκεκριμένα θα γίνεται μέχρι τις 20:00.
 • Στο Ελπίς μπορείτε να πάτε για αιμοδοσία μέχρι τις 19:30, ενώ
 • στο Σισμανόγλειο μέχρι τις 18:00.
 • Στο Τζάνειο η αιμοδοσία θα λειτουργεί έως τις 17:00

Από το Ελπίς επιβεβαίωσαν ότι μπορούμε να δώσουμε αίμα και σε άλλα νοσοκομεία, διευκρινίζοντας πάντα ότι είναι για τους πυρόπληκτους.

 • Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Είδη πρώτης ανάγκης:

 • Tο Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ συλλέγει είδη στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ επί της οδού Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι.
 • Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα παρακάτω είδη: Γάζες, Βetadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κλπ).

 

 • Για όσους θέλετε να δώσετε αίμα, μπορείτε να το κανετε σε κάθε σταθμό αιμοδοσίας της χώρας με αποδέκτη «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ» η οποία διατηρείται στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ).
 • Το Tiki Bar Athens θα αποτελέσει σταθμό συγκέντρωσης φαρμάκων τα οποία ζήτησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις πυρόπληκτες περιοχές (Γάζες, Betadine και Fucidin). Βρισκόμαστε στο Κουκάκι στην οδό Φαλήρου αρ. 15. Θα συγκεντρώσουμε φαρμακευτικό υλικό μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, ώστε να τα παραδώσουμε την Πέμπτη το πρωί στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για να διατεθούν για την περίθαλψη των τραυματιών. Αν βρίσκεστε κοντά στο Μαρούσι, τα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται στην διεύθυνση Αγράφων 3-5. Μπορείτε να περάσετε από το Tiki οποιαδήποτε στιγμή εντός του ωραρίου λειτουργίας (12:00-02:00).
 • H Λέσχη Αναιρέσεων (Ιπποκράτους 175 με Λασκάρεως, Εξάρχεια)εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους συνανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Θα παραμείνει ανοιχτή σήμερα Τρίτη (24/7) και αύριο Τετάρτη (25/7), 17:00-20:00 για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (πχ. νερά, γάζες, Betadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντήρησης).
  Τηλ. επικοινωνίας | (17:00-20:00): 2155409418 | (εκτός ωραρίου) 6978839700

  Άλλες χρήσιμες πληροφορίες
  Σημεία αιμοδοσίας: goo.gl/osFyGZ
  Σημεία παροχής βοήθειας: goo.gl/xBJQ1e

  Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, συλλογικότητες και σωματεία, τον κόσμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, να δείξει για ακόμη μια φορά έμπρακτα την στήριξη και τη συμπαράστασή του.

  Ο Δήμος Αλίμου συγκεντρώνει είδη άμεσης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

  Έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα συλλέγονται τα παρακάτω -και μονο- είδη:
  – Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (Κονσέρβες, Φρυγανιές, Μπισκότα, Κρουασάν κ.λπ.)
  – Παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, παιδική τροφή, Γάλα εβαπορέ
  – Εμφιαλωμένο Νερό
  – Είδη προσωπικής καθαριότητας
  – Χυμοί
  – Φάρμακα (γάζες, betadine, fucidin κ.λπ.)

  -Χώρος συλλογής των προσφορών είναι το Α’ ΚΑΠΗ, λεωφ. Καλαμακίου 72 & Ερεχθείου (τηλ.: 210 9836956, 213 2008055), από σήμερα έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.
  ΏΡΕΣ συλλογής: 07:00 π.μ. – 15:00 μ.μ & 18:00 μ.μ – 20:00 μ.μ

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  1. Στο Μικρόπολις (Βενιζέλου με Β.Ηρακλείου γωνία) στον 3ο όροφο. Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 19:00-22:00, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, όπως:
  -Γάλατα, χυμούς, κονσέρβες και τρόφιμα μακράς διαρκείας

  -Φαρμακεία πρώτης ανάγκης (Γάζες, βαμβάκι και επιδεσμικό υλικό, Λιπαντικές Οφθαλμικές Σταγόνες (δάκρυα),Αναλγητικά, γαστροπροστατευτικά (τύπου Λοσέκ),Οξυζενέ, κρέμες αντιβιωτικές και για εγκαύματα

  – Μωρομάντηλα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, βρεφικό γάλα

  2. Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεννόησης, αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00, απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση είδη πρώτης ανάγκης στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα. Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

  3. Η Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων καλεί σε έκτακτη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.«Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συνδράμουν στη συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική, παρακαλούνται να παραδώσουν τα είδη που προτίθενται να στείλουν στο γραφείο της Αντιπροέδρου της ΕΑΝΔιΘ Έλλης Μέλλιου (Δικηγορική Εταιρία Μέλλιος & Συνεργάτες, Λέοντος Σοφού 1, 2ος όροφος) αύριο, Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρες 09:30 – 16:30, καθώς και σήμερα Τρίτη μέχρι τις 16:30 για όποιον δύναται.
  Τα κρίσιμα είδη είναι: Betadin, Fucidin (αλοιφές για εγκαύματα), γάζες, γάλατα μακράς διάρκειας και πάνες διαφόρων μεγεθών για βρέφη. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στη Γενική Ταχυδρομική, η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – θα τα στείλει χωρίς χρέωση στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να διανεμηθούν από εκεί».

  4, Η Αυτόνομη Θύρα 10 του Ηρακλή συγκεντρώνει αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, 25 και 26 Ιουλίου, συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα στα γραφεία του συνδέσμου στην πλατεία Αριστοτέλους μετά τις 20:30.

  5. Την Παρασκευή 27 Ιουλίου και το Σάββατο 28 Ιουλίου (από τις 20.00 και μετά) το Liverpool Thessaloniki Branch (Βεροίας 4, Άνω Λαδάδικα) θα ανοίξει προκειμένου να συγκεντρώσουμε ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα για τις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη στην Αττική. Πάνες, μωρομάντιλα, εσώρουχα, πετσέτες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, betadin, fucidin και οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δίνουν την δική τους μάχη και ταλαιπωρούνται τόσο πολύ. Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος το Σάββατο θα παραμείνει ανοικτός ως αργά. Οι οικογένειες της Αττικής μας χρειάζονται, όλοι μαζί μπορούμε».

  6. Στο COLORS Urban Hotel (Τσιμισκή 13) συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους Πυρόπληκτους της Αττικής. Τα είδη που συγκεντρώνουμε & είναι απαραίτητα είναι: – Εμφιαλωμένο Νερό – Παιδικές Πάνες – Μωρομάντιλα – Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως συσκευασμένα όπως μπισκότα, φρυγανιές, γάλα σε σκόνη κ.α. – Είδη περιποίησης πληγών: γάζες & αντισηπτικά (τύπου Betadine, Fucidin) Παρακαλούμε μην αποστείλετε είδη ρουχισμού/ ιματισμού καθώς δεν είναι απαραίτητα. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται έως την Παρασκευή 27/07 στις 11:00 το πρωί στην οδό Τσιμισκή 13, στη reception του COLORS Urban Hotel

 • Στο στέκι μεταναστών/στριών Ηρακλείου στην οδό Δελημάρκου μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα στις φωτιές .
  Τετάρτη 25/7: 6-10 Πέμπτη 26/7: 6-10 Σάββατο 28/7: 19:30-10
  Η λίστα θα ανανεώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες .
  Λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:
  Χυμούς
  Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ
  Πάνες, μωρομάντηλα,
  μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, (τρόφιμα μακράς συντηρήσεως)
  fucidin και γάζες,
  κρεμα για εγκαυματα,
  betadine,
  παιδικές τροφες,
  μωρομάντιλα

  ( όχι ρούχα )
  ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Να είναι συσκευασμένα κατά είδος και να γράφουν απ’ έξω τι είναι

   

 • ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
  #1. Μπορείτε να στείλετε δωρεάν (ΑΜΕΣΑ όμως) μέσω Γενικής Ταχυδρομικής (ΠΑΡΕΑ Νικηταρά 31 Μεταμόρφωση 14451) τα παρακάτω σε εμάς και να τα παραδώσουμε εμεις στο ΚΕΕΛΠΝΟΠάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, νερά, fucidin και betadin είναι οι ανάγκες αυτή τη στιγμή και συγκεντρώνονται στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αγράφων 3-5 Μαρούσι. Για όσους θέλουν να βοηθήσουν και δεν μπορούν να φτάσουν στη Ραφήνα. 
  *2105212082 το τηλέφωνο του κέντρου!

  **Αν σας δημιουργηθει πρόβλημα σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, πείτε τους να τσεκάρουν τον Κατάλογο Κοινωνικών Φορέων τους. Αν συνεχίσουν καλέστε στο 6974876424.Μαρια.
  *οτι στείλετε πρέπει να είναι σε δέμα και πείτε απλά πως είναι για την ΠΑΡΕΑ.

  #2. Στα γραφεία του Ερυθρού Σταύρου στην Πάτρα (όλες τις ώρες) – Καρολου 8 – συγκεντρώνουν μάσκες, ορους, αλοιφές και τρόφιμα σε κονσέρβες.

  #3. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθούπολης – (από τις 3 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ)
  Betadine, Fucidine, ξηρά τροφή, μωρομαντηλα και πάνες συγκεντρώνονται στα γραφεία του συλλόγου Ανθουπολεος 23 Πάτρα
  Υπάρχει επίσης και ανάγκη για ρούχα.
  Τηλ επικοινωνίας : 2610000089 , 6988816805,
  6976741864 , 6986433699

 

 • Σύνταγμα: Φιλελλήνων, Σουρή 2, By the glass Πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα, εμφιαλομενα νερά, χυμοί, φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασαν, κονσέρβες, γαλατα μακράς διάρκειας,, fucidintadin – φαρμακα και τροφές ζώων και ότι αλλο πρώτης αναγκης.

 

 • Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Στις 5 ξεκινάμε για Μάτι μαζεύουμε νερά, γάλατα, πάνες, μπισκότα από Μ. Αλεξάνδρου 122 στον Κεραμεικό. Επίσης 5μελή οικογένεια μπορούμε να την φιλοξενήσει φίλος από την Άνοιξη. Πληροφορίες στο 6940882355

 

 • Ο Δήμος Γαλατσίου διοργανώνει άμεση εκστρατεία αλληλεγγύης με τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για:
  Α) Ξηρά τροφή για άμεση κατανάλωση:
  Κονσέρβες, Φρυγανιές, Μπισκότα, Κρακεράκια, Ξηροί Καρποί κλπ.
  Β) Είδη ατομικής Υγιεινής:
  Μωρομάντηλα, Πάνες
  Γ) Είδη περιποίησης πληγών και Εγκαυμάτων:
  – Βαζελινούχες γάζες fucidin
  – Αποστειρωμένες γάζες μεσάιο μέγεθος
  – Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος
  – Φιάλες ορού ringers
  – Φιάλες ορού dextrose
  – Παλμικά οξύμετρα
  – Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα
  – Τζελ εγκάυματος τύπου flagyl/ flogocalm
  – Pulvo spray
  – Γάντια νιτριλίου (μιας χρήσεως)
  – Αλουμινοκουβέρτες
  – Μάσκες μιας χρήσης v2
  – Αυτοκόλλητα ράμματα
  – Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane
  – Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ
  – Παυσίπονα
  – Λαβίδες
  – Ποδιές μίας χρήσεως
  Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν την βοήθειά τους στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γαλατσίου (Γ. Βάσσου 5 & Αγ. Γλυκερίας 22) τηλ 2102222011, 2102933956 Καθημερινά: 9-3 και 5-8 μ.μ.

 

 • ΡΑΦΗΝΑ
  – Θεοδωράκος Μιχαήλ, Ιατρός-παθολόγος 6981403533/2106034141 Διεύθυνση: Πατιάρχου Γρηγορίου Ε’ 2Β (πίσω από την εκκησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) στην Παλλήνη.- 200 κλίνες στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα «E» και άλλες 40 κλίνες σε κτίριο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Καλαμάκι.- Φάρμακα, ξηρά τροφή και νερό ζητάει ο Ερυθρός σταυρός για την Νέα Μάκρη – περισυλλογή μέχρι της 16.00, Ειρήνης 18, Ροδόπολη, 2106211600- Στέγη στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας με ιατρική υποστήριξη 2294321001- Κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα, νερό και φαγώσιμα, Αλ. Φλέμινγκ & Ευβοϊκού- Στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό- Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης με κυλικείο και σταθμό πρώτων βοηθειών 22943-20582 και 22943-20537 Λεωφ. Μαραθώνος 196- Συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104)- Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέας – Νέα Μάκρη 2294091214-Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη, 2294 095022-Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon, Φειδιππίδου 60, Μαραθώνας, 2294 057272- cafe ΖαΖ, Ρούχα,σεντόνια,νερά,φαγητά, χώρος υποδοχής πληγέντων, Εσπερίδων 3 & Λεωφόρος Λαυρίου 2106658311- Το Μαγέρικο Της Σεβαστής, φαγητό, νερό,
  Αεροπορίας & Μπότσαρη, Ν.Μάκρη, 2294 050280- Costeas-Geitonas School CGS, στέγη, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης, Παλλήνη 210 6030411 6949 728062- Φιλοξενία ατόμων με ζώα, Βασ.Ζερμπόγλου, Σπάτα, 6945007284, 6982067351- Vets4life στο Πικέρμι, Λεωφόρος Μαραθώνος 24- Star-Special Team Animal Rescue-
  Νίκος Αδαμόπουλος 6948782120
  Κατερίνα Ιωαννίδου 6907095408
 • ΚΙΝΕΤΑ
  – ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ στο Λουτράκι διαμονή και διατροφή στους πληγέντες της Κινέτας, 27441-14000- Καπη Κινέτας και Μεγάρων, στέγη και περίθαλψη, 2296065700 και 2296089150- Στάδιο Μεγάρων, στέγη και περίθαλψη, Μοράβα 30, 2296081088- 1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη, Αναπαύσεως 2741 067459 και Κρομμυώνος 2741068108
 • ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
  Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, Μανωλάκη 9-11, από σήμερα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 24, 25 και 26 Ιουλίου και ώρες 9:00πμ έως 20:00
  Πληροφορίες
  • στο Κοινωνικό Παντοπωλείο 2410255876 κ. Παπαδόντας Γεώργιος

 

 • Όσοι είμαστε Λάρισα και θέλουμε ,
  μπορούμε να στείλουμε στους πληγέντες συνανθρώπους μας κάποια είδη ..
  Μετά από επικοινωνία με το Χαμόγελο του Παιδιού της πόλης μας ,
  Σας ενημερώνω πως υπάρχει τόπος συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης (στην οδό Αγιας 97 ,περιοχη ΑΤΑ -πριν τις γραμμές του τρενου)
  ΑΥΡΙΟ από τις 9 π.μ – 5 μ.μ.
  θα είναι ανοιχτά !!
 • Οφθαλμίατρος Λεωνίδας Παπαδόπουλος:
  Επικοινώνησα με το Κέντρο Υγείας Ν.Μάκρης για να προσφέρω εθελοντικά τις οφθαλμολογικές μου υπηρεσίες (με φορητό εξοπλισμό που διαθέτω) και αφού με ευχαρίστησαν θερμά μου είπαν οι συνάδελφοι ότι είναι υπό έλεγχο η κατάσταση.
  Οποιοσδήποτε ασθενής από τις πυρόπληκτες περιοχές θελήσει μπορεί να έλθει δωρεάν στο οφθαλμολογικό μου ιατρείο για έλεγχο, εξέταση και θεραπεία (Μιλτιάδου 3, Κηφισιά στο 2ο όροφο).

  *τηλ. επικοινωνίας 6945931478, 2130908396

  *γρήγορη πρόσβαση μέσω Αττικής οδού και από τη Ν.Μάκρη και από την Κινέττα

  Χαλκίδα

  Προσφέρονται 2 διαμερίσματα λίγο έξω από τη Χαλκίδα για 2 οικογένειες Τηλέφωνο – 697008888

  Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Ιατρείο Χανίων για τους πληγέντες της πυρκαγιάς.
  Ανάγκες σε: Πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα,ξηροί καρποί, φρυγανιές, παξιμάδια, fucidin και betadin.
  Πλατεία Κολοκοτρώνη 10 και Περιδου, στον πρώτο όροφο

  ΜΕΛΙΣΣΙΑ

  Καλησπέρα φίλοι μου..
  Μαζεύουμε τρόφιμα εκτός ψυγείου, βρεφικές τροφές, βρεφικές πάνες και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
  Σημείο συνάντησης: Koubaras Διέυθυνση: Σωκράτους και Ζαΐμη 2, Μελίσσια.
  Ώρα από τις 16:00 και μετά.

  Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. 

  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διαθέτουν το δίκτυό τους στην υπηρεσία των εθνικών αναγκών δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης.

  Με απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018.

  Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Χυμοί
  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  • Γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

  Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες, ότι τα Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, λειτουργούν κανονικά.

  Ενημερωθείτε για το δίκτυο των καταστημάτων μας από την επίσημη ιστοσελίδα  www.elta.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 800-11-82000.

  Όλοι τώρα μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα καταθέτοντας ένα δέμα βοηθείας στο κοντινότερο Ταχυδρομικό Κατάστημα σε όλη την Ελλάδα.

  Όσοι συνάδελφοι ιατροί επιθυμούν να βοηθήσουν ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ μπορούν να επικοινωνούν με το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας ΕΚΕΠΥ στο τηλέφωνο 2106822445 να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα τους, το όνομα, το τηλέφωνο και την ειδικότητα τους και θα κληθούν σε περίπτωση που χρειαστεί στο σημείο που χρειαστεί.

  ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ στο Λουτράκι διαμονή και διατροφή στους πληγέντες της Κινέτας, 27441-14000

  Οδηγοί ΤΑΞΙ θα μεταφέρουν δωρεάν έγκυες γυναίκες και παιδιά σε νοσοκομεία ή οτιδήποτε άλλο. 6973221156 6944888427 2152157938

 

 • ΑΙΓΑΛΕΩ
 • Στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης, η ΟΓΕ καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα, σερβιέτες, μωρομάντηλα, ξηρά τροφή στα γραφεία στην Αθήνα, Βερανζέρου 1, 4ος όρ. Πλατεία Κάνιγγος σήμερα Τρίτη 24.7.2018 και ώρα 18.00 έως 20.30 και αύριο Τετάρτη 25.7.2018 και ώρα 9.00 έως 12.00.

 

 • ΚΥΠΡΟΣ
 • Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει άμεση εκστρατεία αλληλεγγύης με τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς της Αττικής. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς διαρκείας (φρυγανιές, μπισκότα κ.α.). Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν την βοήθειά τους στο κεντρικό Δημαρχείο Περιστερίου – στάση Μετρό “Περιστερίου”. Όλοι μαζί μπορούμε να ανακουφίσουμε εκείνους τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη και να κάνουμε πράξη το σύνθημα: “Στις δύσκολες μέρες μόνος του ΚΑΝΕΙΣ”!

 

 • Ο Δήμος Λέσβου προκειμένου να βοηθήσει τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές συνανθρώπους μας συλλέγει τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης:
  Γάζες
  Μπεταντίν (betadine)
  Φουσιντίν (fucidin)

  στο Κοινωνικό Φαρμακείο – οδός Αγ. Ειρήνης 10

  Παιδικές
  Πάνες
  Μωρομάντιλα
  Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (Μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν)

  στο Κ.Α.Π.Η Μυτιλήνης – οδός Αλκαίου 18

  Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να βοηθήσουν παρακαλούνται να φέρουν οποιοδήποτε από τα παραπάνω είδη πρώτης ανάγκης στα συγκεκριμένα κέντρα. Συμπαραστεκόμαστε σε όσους αυτή την ώρα δοκιμάζονται και το έχουν ανάγκη.

  **Προτεραιότητα είναι τα φαρμακευτικά και μετά τα τρόφιμα

 • Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη Αμπάριζα εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική.Από την Τρίτη 24/7 έως και την Πέμπτη 26/7, από τις 19:00 έως τις 22:00 προχωρούν για αρχή από κοινού στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού – Αργυρούπολης (Κύπρου 172, Αργυρούπολη).Χρειάζονται τα παρακάτω :Εμφιαλωμένα νεράΧυμοίΤρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέΓάζες, Betadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλαΕπίσης υπάρχει ανάγκη για αίμα. Όσοι μπορούν σε όλες τις αιμοδοσίες της Αττικής, της Κορίνθου και της Χαλκίδας από τις 09:00 εως τις 14:00, όπως και στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων
  -Γ.Ν.Α ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
  -Γ.Ν.Α ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ)
  -Γ.Ν.Α η ΕΛΠΙΣ ( με έκτακτο διευρυμένο ωράριο 09:00-20:00)KANENAΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ! Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
 • ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΤετάρτη 25/7 και ωρα 15:00-18:00 στη κεντρική πλατεία Ληξουριου συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, είδη αμεσης ανάγκης για αποστολή στην Αθηνα. Οποιος θελει μπορει να φέρει:
  Γαζες
  Παιδικές πάνες
  Μωρομαντηλα
  Νερα
  Fucidin
  Betadine
  Τρόφιμα μακράς διάρκειας (φρυγανιές, μπισκότα, παξιμάδια, κονσέρβες)Τα πράγματα θα μεταφερθούν στο Αργοστόλι και θα σταλθούν όλα μαζί Αθήνα.

 

 • Το Ψυχολογικό Κέντρο Χανιων αναλαμβάνει δωρεάν συνεδρίες συμβουλευτικής και υποστήριξης για τους πληγέντες και των οικογενειών τους με δυνατότητα πραγματοποίησης συνεδρίων και εξ αποστάσεως (το κέντρο διαθέτει εξειδικευμένους τραυματοθεραπευτές) – τηλ. επικοινωνίας 2821070830

 

 • Καφέ Κροκόδειλος, Δάφνη Πλούτωνος 40, Τετάρτη και Πέμπτη μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της πυρκαγιάς. Από επίσημα site πληροφορηθήκαμε οτι θα χρειαστουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και άμεσης κατανάλωσης ( φρυγανιές, κονσερβες, εμφιαλωμένα νερά, γάλατα εβαπορέ, μπισκότα, κρουασαν κλπ) πάνες, μωρομάντηλα ,φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μασκες.

 

 • Με βάση τις ελλείψεις συγκεντρώνουμε συγκεκριμένα εφόδια για τα θύματα των πυρκαγιών στη Ν. Μάκρη/Μάτι κ Ραφήνα. Αύριο, ομάδα της ΑΔΥΕ με γιατρό και ψυχολόγο θα βρίσκονται στη Ραφήνα και στη Νέα Μάκρη. Παραλαβές στο Κ*ΒΟΞ (Aραχώβης και θεμιστοκλεόυς, πλ.Εξαρχείων) μεταξύ 16:30 – 00:30.
  Υγειονομικο υλικο:
  -Γάζες αποστειρωμένες
  -Γάζες fucidin
  -Κρέμα fucidin
  -Pulvo
  -Sylfio
  -Betadine
  -Octanisept
  -Αντιβιωτικά (τυπου augmentin)
  -Πράσινο σαπούνι

  Τρόφιμα και άλλα:
  -Νερά
  -Χυμοί
  -Γάλατα μακράς διάρκειας
  -Παιδικές τροφές
  -Πάνες
  -Σερβιέτες
  -Τροφή για κατοικίδια
  H AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
  ΑΔΥΕ – Ρουβίκωνας


  Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου εκφράζει τη θλίψη της, για τα δεκάδες θύματα που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές, στην Αττική.
  Τώρα προέχει η οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες.
  Καλούμε τους Χαϊδαριώτες άμεσα, να συνδράμουν τους πυρόπληκτους με είδη πρώτης ανάγκης, μέσω της κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

  Είδη που συγκεντρώνουμε:
  • Εμφιαλωμένο νερό.
  • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ.)
  • Φάρμακα (γάζες, μπεταντίν, παυσίπονα κλπ. )

  Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο του Χαϊδαρίου από την Κοινωνική Υπηρεσία καθημερινά από τις 9 πμ έως τις 2 μμ.

  Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – ΜΚΙΕ κάνει έκκληση για προσφορά σε βρεφικά γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας , γάλα τύπου εβαπορέ, βρεφικές κρέμες , μωρομάντηλα , βρεφικές πάνες και αναπλαστικές δερματικές κρέμες για να διατεθούν στο Δημαρχείο Ραφήνας. Επιπλέον, ομάδα ψυχολογικής στήριξης του ιατρείου διαθέτει έναν ψυχολόγο για την ψυχολογική στήριξη πληγέντων

  Τηλ. Επικοινωνίας: 210 9631950
  Διεύθυνση: Εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
  (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

  Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Κάνιγγος 33, 9.30 – 16.30

  Στο Blue Fox, Ασκληπιού 91. Τις ώρες μαθημάτων του Swing that Thing (Τρίτη και Τετάρτη μετά τις 19.00 και Πέμπτη μετά τις 19.30 έως 22.30 περίπου)

  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 20:00
  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ
  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης

   

 

Μοιραστείτε.

1 Σχόλιο

 1. Pingback: Ένας πολύ χρήσιμος χάρτης με τα σημεία συγκέντρωσης και αλληλεγγύης στην Αττική για τους πληγέντες των πυρκαγιών – samikefalonias

Αφήστε ένα σχόλιο