Συρροή κρουσμάτων στην COSCO – Απών ο ΕΟΔΥ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού διαπιστώθηκε από χθες στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, που έχουν εκχωρηθεί στην κινέζικη COSCO. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του eksegersi.gr, που γίνεται με μεγάλη δυσκολία γιατί δεν υπάρχει καμιά επίσημη πληροφόρηση, πρώτα διαγνώστηκε θετικός ένας αρχιεργάτης και στη συνέχεια δύο επόπτες και τρεις εναερίτες. Σύνολο έξι εργαζόμενοι στα 25 πρώτα rapid test, που έγιναν και πάλι από την εταιρία, σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, χωρίς καμιά παρέμβαση του ΕΟΔΥ. Στη συνέχεια ανιχνεύτηκε και έβδομος εργαζόμενος θετικός στον κορονοϊό.


Μετά από 24 ώρες ο ΕΟΔΥ δεν έχει κάνει καμιά παρέμβαση, με τους ανθρώπους του κινέζικου κολοσσού να  χειρίζονται μόνοι τους, χωρίς κανέναν έλεγχο, την υπόθεση, όπως είχε συμβεί και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ενώ η επιχείρηση θα έπρεπε να έχει σφραγιστεί και οι εργαζόμενοι να μπουν σε καραντίνα και να πραγματοποιηθούν σε όλους μοριακά τεστ από τον ΕΟΔΥ, η COSCO διαχειρίζεται την κατάσταση όπως τη βολεύει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Κι ενώ η Αττική μπαίνει σε νέο lockdown, με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο πρώτα απ’ όλα για ατομική ευθύνη, ενεργοποιώντας κοινωνικούς αυτοματισμούς και στρώνοντας τον δρόμο στην κυβέρνηση για σκληρότερα μέτρα. Κανείς όμως δεν μιλάει για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους οποίους συγκαταλέγεται και η COSCO, που αποτελούν τα εκκολαπτήρια και τους υπερμεταδότες του ιού, καθώς οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, μετακινούνται με τα μαζικά μέσα μεταφοράς, έχουν οικογένειες, έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο και έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά, τα οποία έχουν επίσης οικογένειες και πάει λέγοντας.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο