5_77

 

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές στην στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, με αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Στην Αθήνα, το μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στα Προπύλαια ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συναυλία διαμαρτυρίας μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής.

Kατά την διάρκεια της διαδήλωσης επικράτησε ένταση με μια ομάδα 30-40 νεαρών να πετάει σε άνδρες των ΜΑΤ πέτρες και οι αστυνομικοί να απαντούν  με ρίψη κρότου λάμψης. Κύριο σύνθημα του μαθητικού συλλαλητηρίου είναι Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά. Οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά“.

Παράλληλα, σε συμμετοχή των καθηγητών στη μαθητική κινητοποίηση καλεί η ΟΛΜΕ. Για το λόγο αυτό, έχει κηρύξει στάση εργασίας για σήμερα Δευτέρα από τις 11:00 έως τις 14:00. Την ίδια ώρα, κάλεσμα για στήριξη του μαθητικού συλλαλητηρίου απευθύνει στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη, μαθητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και στην συνέχεια ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως “Το νεο λύκειό σας ειναι μαγικό, μάθημα καινούργιο είναι το κενό”, “Φίλη, Τσίπρα ακούστε το καλά, οι μαθητές στους δρόμους για άλλη μια χρονιά”,“Κι αν δεν έχω καθόλου λεφτά, Αλεξάκη τα πηρες και αυτά, το εχεις βαλει σε λέω σκοπο να με κανεις εργάτη φτηνό” και “Ρεαλισμός δεν ειναι φτηνότερη ζωή, έλα εσύ για μάθημα με τρύπια οροφή. Δώστε λεφτά για την παιδεία, πουλήστε κανα πύραυλο να παρουμε βιβλία”. Οι μαθητές κατευθύνθηκαν με πορεία έως το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου αντιπροσωπεία τους απέδωσε κείμενο με αιτήματά τους σε εκπρόσωπο του ΥΜΑΘ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο.

Στο κάλεσμα τους τα 15μελή συμβούλια και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων τονίζουν ότι «μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Να ακουστεί η φωνή μας σε όλα τα σχολεία και της πόλης, γιατί τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, δεν έχουν καθηγητές, βιβλία, υποδομές και εργαστήρια».  

Τέλος, διεκδικούν την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, να δοθούν δωρεάν τα βιβλία ξένων γλωσσών, ενώ ζητούν και δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

 

Πηγή

 

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο