Δημήτρης Ποντίκας: Στην αναμονή 9 μήνες Ελληνικό μοριακό τεστ

0

Ο ιδρυτής και ερευνητής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MENIDIMEDICA, στην Αιτωλοακαρνανία, Δημήτρης Ποντίκας, μιλώντας στον 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη εξήγησε πως σε ένα μικρό ερευνητικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας στην Αιτωλοακαρνανία, έχει αναπτύξει μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, με υψηλή ακρίβεια 97% και αποτέλεσμα μέσα σε 20 λεπτά.


Το τεστ είναι φθηνότερο αν και μοριακό από τα rapid τεστ αντιγόνου, αλλά ενώ στο εξωτερικό πάνω από 60 χώρες και παραγωγές εταιρείες, έχουν δείξει άμεσο ενδιαφέρον, στην Ελλάδα, εδώ και 9 μήνες επιχειρεί να το βγάλει στην παραγωγή, αλλά εδώ αρχίζει ο τραγέλαφος, καθώς κανένας επίσημος δημόσιος φορέας δεν δείχνει ενδιαφέρον, ενώ η γραφειοκρατία που συναντά για την κατάθεση σχετικού φακέλου είναι παροιμιώδης.

Ράδιο 984

Μοιραστείτε.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιάννης Μπάκος

Ο Γιάννης Μπάκος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Μάρκετινγκ, μα το πάθος του είναι η μουσική. Παλεύει να πείσει τους πάντες πως και η ματαιότης έχει το νόημα της, απλώς βρίσκεται μεταξύ κενού, γνώσης και πληροφορίας.

Αφήστε ένα σχόλιο