zoe2

To Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους διένειμε το πρωί της Κυριακής η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, λίγο προτού εκπνεύσει η θητεία της.

Στο 20σέλιδο πόρισμα σημειώνεται πως «δεδομένου ότι το χρέος και όλες οι δανειακές συμβάσεις μεταξύ 2010-2014 αποδείχθηκαν απεχθείς, παράνομες και αθέμιτες, οποιαδήποτε μεταγενέστερη δανειακή σύμβαση που στηρίζεται σε αυτές (αγνοώντας τον παράνομο χαρακτήρα τους) είναι και αυτή απεχθής, παράνομη και αθέμιτη».

«Το τρίτο Μνημόνιο είναι πανομοιότυπο με τα δύο προηγούμενα. Εξακολουθεί να παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, παραλύοντας ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία χωρίς παροχή κινήτρων, χωρίς καμία πλατφόρμα για ανάπτυξη, επενδύσεις και ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών», υπογραμμίζεται στο κείμενο.

ert

Μοιραστείτε.

1 Σχόλιο

  1. Θανάσης Αλμπάντης στις

    Σωστές διαπιστώσεις, αλλά πώς θα βρεις το δίκιο σου;
    Νομική τεκμηρίωση για προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια δεν είδα.
    Και το χρέος ιδιωτικοποιήθηκε πριν το 2015. Αγοράζει ένα κομμάτι του η Τουρκία και απαιτεί εξόφληση. Η χώρα δεν μπορεί. Η Τουρκία προχωρεί σε κατάσχεση ενός νησιού και το διεκδικεί διά των όπλων. Μια παράμετρος του αγγλικού δικαίου είναι οι πολιτική των κανονιοφόρων και δεν έχει αλλάξει από το 1750.
    Δεύτερη περίπτωση, τι κάνουμε με το ΝΑΤΟ; Συμμετέχουμε στο Νατοϊκό έλεγχο Αιγαίου και εναερίου χώρου ή τον αφήνουμε στους Τούρκους και τους Βούλγαρους, ίσως και Αλβανούς και Σκοπιανούς και Ιταλούς (ξέρετε πόσες διαφορές έχουμε με τους Ιταλούς για την ΑΟΖ και πόσο έβαλαν την χερούκλα τους, για να καταγγείλει τη συμφωνία ο Ράμα;); Τα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα μας μπορούν να κατασχεθούν, όταν βγούνε σε διεθνή ή ξένα ύδατα.
    Μερικές παράμετροι, υπάρχουν και άλλες, εξίσου σοβαρές. Αν, συνεπώς, υπάρξει μονομερής ενέργεια από την Ελλάδα, χωρίς προηγούμενη απόφαση Διεθνούς Δικαστηρίου, είμαστε χαμένοι από χέρι, εκτός κι αν εμπλακούμε σε πόλεμο.
    Νομίζει κανείς, πως θα έχουμε κανέναν στο πλευρό μας ή πως οι ισχυροί δεν θα υποδαυλίσουν κάτι σε βάρος μας;
    Και το τελευταίο: Αν δεν υπάρξουν συμμαχίες εντός Ευρώπης, αν δεν ξυπνήσουμε Γαλλία και Ιταλία, ότι πλέον αποτελούν τμήμα του γερμανικού Lebensraum, αν δεν αποδείξουμε ότι το χρέος είναι απόρροια της πρόσδεσής μας στον “ελεύθερο” κόσμο (για να αποφευχθεί ο κομμουνιστικός κίνδυνος) και από τη διαφθορά που επεβλήθη, λόγω του ότι ουδέποτε ήμασταν ανεξάρτητη χώρα, είμαστε χαμένοι από χέρι.
    Ας διαβάσει κάποιος, επιτέλους, τα πρακτικά των δικών της Νυρεμβέργης, για την καταδίκη επιχειρήσεων και οργανώσεων ως εγκληματικών, που εφήρμοσαν τακτικές γενοκτονίας, για να καταλάβει πώς πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα. Στοιχεία τέτοια έχουμε πάμπολλα. Με πιάνει απελπισία από την προχειρολογία και τη συνθηματολογία. Κι απ’ την έλλειψη ιστορικής γνώσης και αμορφωσιάς όσων μας κυβερνούν.

Αφήστε ένα σχόλιο