vagina lips2

Με αφορμή την κυκλοφορία του ATHANASIA και εν όψει live εμφανίσεων

Στον Κωνσταντίνο Βιτσαρά

Ο Δημήτρης Πολιούδης – a.k.a. Jimmy Lips – από τη Θεσσαλονίκη, είναι ο ιθύνων νους πίσω από το όνομα Vagina Lips και μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του album „ATHANASIA“.

Δίσκος νοσταλγικός αλλά και πρωτοπόρος για τα εγχώρια δεδομένα, καταφέρνει με ουσιαστικό τρόπο να μετατρέψει τις επιρροές και τα ακούσματα του δημιουργού του σε ένα αυθεντικό σύμπαν από shoegaze, dream pop, chillwave αλλά και punk rock μελωδίες με φρέσκες ιδέες και Lo-fi αισθητική.

Μας μίλησε σύντομα αλλά χωρίς εκπτώσεις για την κυκλοφορία αυτή, την ελληνική πραγματικότητα καθώς και τα μελλοντικά του σχέδια.

Α ναι.. και ζητούνται μέλη για δημιουργία ελληνόφωνης πανκ μπάντας!

Κ.Β. Vagina Lips λοιπόν. Εκτός από το γαμάτο όνομα, τι κρύβεται πίσω από το project; Πως ξεκίνησε όλο αυτό;

Δ.Π. Το όλο θέμα με το project Vagina Lips ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούλιο με τον Κωνσταντίνο (Psychedelic Trips to Death) στα drums κι εμένα στις κιθάρες και ήταν η ανάγκη μου να παίξω όλα αυτά τα τραγούδια που είχα σκαρώσει σπίτι μου με την κιθάρα μου και να παίζω τη μουσική που θέλω να παίζω χωρίς ταμπέλες και περιορισμούς. Πλέον είμαι μόνος στο project αλλά συνεργάζομαι με τον Κωνσταντίνο στις ηχογραφήσεις και όλη η μίξη και το mastering έγινε μαζί με αυτόν.

Κ.Β. Μέσα σε λίγους μήνες πρώτο EP και ντεμπούτο αlbum. Το ένα έφερε το άλλο, κύλησε που λέμε ή ήταν προσχεδιασμένο να κυκλοφορήσουν έτσι;

Δ.Π. Δεν ήταν κάτι προσχεδιασμένο..είναι η φυσική εξέλιξη του όλου πράγματος. Έπεται και συνέχεια ακόμη πιο δυναμική αρχές του επόμενου έτους!

Κ.Β. Κοινότοπη ερώτηση, αλλά γιατί ATHANASIA και τι θα μπορούσε να μας πει το εξώφυλλο του δίσκου;

Δ.Π. Το όνομα ATHANASIA προήλθε από την δικιά μου εμμονή με την αθανασία ..όλοι θα πεθάνουμε δυστυχώς. Το θέμα είναι να αφήσουμε πίσω μας έργα και πράγματα που θα μείνουν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων. Να κερδίσουμε την αθανασία μέσα από τα έργα μας και τις πράξεις μας. Το εξώφυλλο είναι μια πολύ ωραία φωτογραφία της ιδιαίτερης και φοβερής φωτογράφου Λιλής Ζουμπούλης και την διάλεξα γιατί νομίζω πως ταιριάζει αισθητικά με το ηχητικό αποτέλεσμα του άλμπουμ.

vagina lips

Κ.Β. Η μουσική σου αποτελεί κατά την άποψή μου μια πνοή δημιουργικότητας και φρεσκάδας για την ελληνική πραγματικότητα. Νιώθεις ίσως κάποιο βάρος που πρέπει να σηκώσεις; Να επηρεάσεις ίσως νέα παιδιά ή είναι τόσο αυθόρμητο όλο αυτό που δε χωρούν τέτοιες σκέψεις;

Δ.Π. Είναι πολύ όμορφο και ενθαρρυντικό για εμένα που αντιμετωπίζεις τη μουσική μου με αυτό τον τρόπο. Είναι πολύ αυθόρμητο όλο αυτό. Δεν τα έχω σκεφτεί όλα τα παραπάνω, απλά προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου μουσικά. Ασφαλώς και θα ήταν τιμή μου και όνειρο ζωής να επηρεάσω νεότερα παιδιά..από την άποψη πως δεν χρειάζεσαι να είσαι βιρτουόζος για να γράψεις μουσική, απλά να έχεις πράγματα να πεις και καρδιά να εκφράσεις αυτά που νιώθεις μέσα σου για ό,τι απασχολεί το κεφάλι σου. Να μην μιμείσαι και να μην σε παίρνουν από κάτω αρνητικές κριτικές.

Κ.Β. Με την αναβίωση της shoegaze, βλέπεις να υπάρχει κοινό και χώρος για κάτι τέτοιο στην ελληνική αγορά; Υπάρχει και εδώ τάση ή είναι κάτι που θα πρέπει να δημιουργηθεί από σχήματα σαν τους Vagina Lips;

Δ.Π. Δεν νομίζω..η ελληνική μουσική πραγματικότητα τσακίζει κόκαλα. Ακατάλληλοι άνθρωποι σε καίριες θέσεις. Υπάρχουν εξαιρέσεις φυσικά..αυτή είναι και η σύγχρονη ελληνική μουσική ιστορία (κι όχι μόνο..αλλά μια και μιλάμε για μουσική)..μια χούφτα εξαιρέσεις να παλεύουν κόντρα στο σάπιο κατεστημένο..όσο ζούμε,ελπίζουμε.


Κ.Β. Είναι η Θεσσαλονίκη τελικά πόλη που μπορεί να δημιουργεί μουσικές σκηνές; Σε εμπνέει;

Δ.Π. Η έμπνευση δεν προέρχεται από την πόλη που ζω. Θα ήμουν το ίδιο δημιουργικός και σε άλλες πόλεις. Δεν πιστεύω στη δημιουργία μουσικών σκηνών…τουλάχιστον όχι στη Θεσσαλονίκη του σήμερα με τα υπάρχοντα σχήματα.

Κ.Β. Η επόμενη δουλειά σου θα έχει κάποια στροφή ηχητικά;

Δ.Π. Ασφαλώς και θα έχει γιατί βαριέμαι τρομερά να κάνω τα ίδια και τα ίδια.

Κ.Β. Έχεις σκεφτεί την περίπτωση ελληνικού στίχου;

Δ.Π. Έχω σκεφτεί τον ελληνικό στίχο αλλά όχι για αυτό το project. Θέλω πάρα πολύ να επιδιώξω να στήσω μια ελληνόφωνη  μπάντα πανκ αισθητικής. Όποιος/α ενδιαφέρεται να μου στείλει!

K.B.  Προβλέπονται εμφανίσεις στο εξωτερικό;

Δ.Π. Ναι, προβλέπεται tour εντός κι εκτός ελλάδος μες στο 2017

Κ.Β. Θα παίξεις στα live και την ομολογουμένως πρωτότυπη διασκευή σου στο Love will tear us apart των Joy Division;

Δ.Π. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ !!

 

 

Το ATHANASIA Κυκλοφορεί ήδη στο bandcamp και το youtube

VAGINA LIPS:

14/9/16 – live παρουσίαση του δίσκου ATHANASIA στο coo bar, Θεσσαλονίκη

16/9/16 – στο ΨΧ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αθήνα

9/10/16 – με GIRLS NAMES στη Μαύρη Τρύπα, Θεσσαλονίκη

3/12/16 – Plisskën Festival, Aθήνα

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο