Από την Εύη Νικολοπούλου

Αστυνομία μέσα στα σχολεία, να κάνει…μάθημα, με τις ευλογίες της (αριστερής) κυβέρνησης.

Η εμπνευσμένη ονοματοδοσία της ρατσιστικής επιχείρησης-σκούπα της κυβέρνησης Σαμαρά επί  Υπουργίας ΠΡΟ.ΠΟ Δένδια, με το, σαν παρμένο από οργουελικό μυθιστόρημα, όνομα “Ξένιος Δίας”, δίνει επιτυχώς τη σκυτάλη στην κυβέρνηση Τσίπρα, προβιβάζοντας την Αστυνομία σε….εκπαιδευτικό σώμα της κοινωνίας. Η είδηση όπως ακριβώς την αντίκρυσαν προ ημερών, τα έκπληκτα μάτια μας:

Τη δυνατότητα να παραδίδονται μαθήματα από εξειδικευμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στους μαθητές των σχολείων, για πολύ σημαντικά θέματα της εποχής μας, αλλά και την πρόσβαση αστυνομικών σε μεταπτυχιακά προγράμματα των ελληνικών πανεπιστημίων, παρέχει μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.”11-5-2017

-Την ώρα που οι αναλογία αστυνομικών ανά πολίτη είναι η μεγαλύτερη στην Ε.Ε, όπως ενημέρωσε ο κος Δένδιας τη Βουλή στις 19-2-2014*,οι σχολικοί φύλακες εκδιώχθηκαν, που όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος αποτέλεσαν το αρχικό πρόσχημα για την αναγκαιότητα της παρουσίας της αστυνομίας πέριξ των σχολικών χώρων.

-Την ώρα που οι πληττόμενοι από τα μνημόνια και τις ολέθριες πολιτικές τους είναι κυρίως τα παιδιά και ο μαθητικός πληθυσμός,

-Την ώρα που οι συγχωνεύσεις σχολείων, απολύσεις δασκάλων, ο υπερπληθυσμός των σχολικών τάξεων και το τραγικό έλλειμμα σε υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό της ειδικής αγωγής δημιουργούν τριτοκοσμικές συνθήκες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι Κλουζώ των Υπουργείων βρήκαν τη λύση:

Το σώμα με τα φασιστικά σταγονίδια (σημ.1,2,3,4) οι κατά 50% ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, η Αστυνομία, θα εργαλειοποιηθεί στον αγώνα εναντίον …της βίας. Αντί να εκδημοκρατίσουν την Αστυνομία, βάλθηκαν να εκφασίσουν την κοινωνία.

Τα θέματα της βίας, του bullying και της χρήσης ναρκωτικών, έχουν βαθιές ρίζες στην οικογένεια, την κοινωνία και την εκπαίδευση. Η αντιμετώπιση βασίζεται κυρίως στο τρίπτυχο πρόληψη, ενημέρωση και  παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής βοήθειας σε παιδιά, εφήβους και γονείς. Οι ειδικοί ψυχικής υγείας που είμαστε οι αρμόδιοι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα σοβαρότατα ψυχοκοινωνικά προβλήματα, και να ενισχύσουμε το προσωπικό των σχολείων στον αγώνα τους, παλεύουμε χρόνια με τα σωματεία μας για να αναγνωριστεί αυτή η επιτακτική ανάγκη ενσωμάτωσης μας στην εκπαίδευση. Και ξαφνικά βρισκόμαστε παραγκωνισμένοι, από ποιους; Από ένα παντελώς αναρμόδιο σώμα, από ένα σώμα-φορέα της νόμιμης βίας.

Είναι ανάγκη αυτά τα σχέδια διείσδυσης των σωμάτων αστυνόμευσης και καταστολής στα σχολεία να ακυρωθούν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Στην ανυποληψία, και στα εφιαλτικά μυθιστορήματα των αρρωστημένων μυαλών των εμπνευστών τους.

*”Συνολικά στην Ελλάδα, έχουμε μία ασφάλεια, η οποία μόνο ως ασφάλεια κι όχι στις κοινές επιχειρήσεις, προσεγγίζει τα εννιά χιλιάδες άτομα. Απίστευτος αριθμός! Έχουμε περίπου τον καλύτερο μέσο όρο αναλογίας πολίτη-αστυνομικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 1 προς 190, όταν ένας αποδεκτός ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1 προς 450. ”

1.https://www.imerodromos.gr/eimaste-fasistes/

2.https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=441058&cid=122

3.https://www.efsyn.gr/arthro/o-haros-tis-hrysis-aygis-vgike-pagania-stin-elas

4.https://jailgoldendawn.com/2014/09/26/%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%85-2/

4.https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/156103/mathimata-apo-astynomikoys-sta-sxoleia-kai-metaptyxiaka-gia-tous-idious

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο