Του Άρη Χατζηστεφάνου

Ο νεοφιλελεύθερος πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ, Εμανουέλ Μακρόν, θα αντιμετωπίσει τη νεοφασίστρια Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών σε μια αναμέτρηση που σηματοδοτεί τον de facto θάνατο της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας.

Το σύστημα που συνόδευσε την Γαλλία, από τα χρόνια της εκρηκτικής μεταπολεμικής ανάπτυξης μέχρι τις ημέρες μας, στο οποίο κυριαρχούσε η εναλλαγή δυο βασικών πολιτικών σχηματισμών, διαλύεται με κρότο καθώς οι σοσιαλιστές κυριολεκτικά εξαφανίζονται από το πολιτικό σκηνικό και οι συντηρητικοί του Φιγιόν γλύφουν τις πληγές τους από την πορεία του κρατικοδίαιτου «άριστου» υποψηφίου.

Κατά τα φαινόμενα η Γαλλία θα γίνει η τρίτη χώρα μετά την Ελλάδα και την Ιταλία που θα κυβερνηθεί από έναν τραπεζίτη – σενάριο που επιβεβαιώνει την τάση των οικονομικών ελίτ να αναλαμβάνουν την εξουσία αδιαμεσολάβητα από το πολιτικό κατεστημένο. Όπως ακριβώς συνέβη δηλαδή και στις ΗΠΑ με την εκλογή του επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μακρόν υπόσχεται ακόμη πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Άλλωστε όλοι στη Γαλλία θυμούνται ότι «το όνομά του φέρει ο νόμος που διεύρυνε το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ είναι ηθικός αυτουργός όλων των μέτρων που φιλελευθεροποίησαν την οικονομία έτσι ώστε το 2016 το 86,4%των συνολικών προσλήψεων να είναι προσωρινές θέσεις κι εξ αυτών το 80% να αφορά συμβάσεις διάρκειας μικρότερης του 1 μήνα».

Το υγιές ευρωσκεπτικιστικό μέτωπο της γαλλικής κοινωνίας μένει και πάλι χωρίς αριστερή, προοδευτική εκπροσώπηση στο δεύτερο γύρο των εκλογών, προς μεγάλη ικανοποίηση των χρηματοπιστωτικών κέντρων στην ΕΕ.

Η απάντηση λοιπόν αναμένεται και πάλι στους δρόμους… εκεί που οι Γάλλοι τα καταφέρνουν συνήθως πολύ καλύτερα απ ότι στις κάλπες.

info-war.gr

Μοιραστείτε.

2 Σχόλια

 1. Γαλλικές προεδρικές εκλογές 2017
  Φασισμός αγορών δια φασιμό αγορών= φασισμός αγορών. Ιχύει αυτό που είχε πει κάποτε ο Ανιέλι «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά». Στη θέση Αριστερά- Δεξιά βάλτε ότι ιδαιολογία σας αρέσει.
  Το κεφάλαιο βάζει στη θέση του ονομαστή και παρονομαστή ότι του συμφέρει οικονομικά. Η έννοιες δεξιά- αριστερά, εθνικισμός-κομμουνισμός έχουν προ πολλού αν όχι εξαφανιστεί, ψεφτίσει, παράδειγμα η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, τυπικά κομμουνιστική χώρα, ουσιαστικά καρακαπιταλιστική του κερατά, που όλοι θέλουν τις επενδύσεις της φλερτάροντας με ένα παρόμοιο κυβερνητικό σύστημα για τις χώρες τους.
  Ο Μακρόν είναι γνωστός στους Γάλλους, τραπεζίτης των Ρότσιλτ, υπέρμαχος του νεοφιλελευθερισμού θα επιβάλλει μέτρα βγάζοντας τους Γάλλους στους δρόμους. Από την άλλη μεριά η Λεπέν, επίσης γνωστή στους Γάλλους, άγνωστο όμως αν θα πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της τις οποίες αν θα πραγματοποιήσει θα κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Γαλλίας στην ΕΕ και στο ευρώ, το οποίο αν χάσει, πολύ πιθανό, θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τον Μακρόν.
  Ο γνωστός άγνωστος Μελανσόν είπε εμμέσως πλήν σαφώς ψήφο κατά συνείδηση που σημαίνει ή αποχή, ή Μακρόν ή ακόμα και Λεπέν βάζοντας τους ψηφοφόρους του στο δίλλημα ο εχθρός του εχθρού μου προσωρινός φίλος μου, και μετά βλέπουμε για να μη ξεχνάμε ότι στο παρελθόν ένα μέρος των γερμανών σοσιαλιστών και κομμουνιστών είχε συνταχθεί με τον Χίτλερ, τυχαίο το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ;
  Η ηττημένη σε δύο πολέμους Γερμανία σήμερα κάνει ότι θέλει πραγματοποιώντας και το όραμα του Καρλομάγνου και το όραμα του Χίτλερ για μια ενωμένη Ευρώπη υπό την κυριαρχία της, χωρίς πόλεμο. Η Αγγλία απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα και εκτός απροόπτου μάλλον έσωσε τον κώλο της.

 2. Pingback: Ρότσιλντ εναντίον νεοφασισμού στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών… « απέραντο γαλάζιο

Αφήστε ένα σχόλιο