“Καμπανάκι” από την Europol για πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ κορονοϊού

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Europol εφιστά την προσοχή ταξιδιωτών και αρχών στην πώληση πλαστών πιστοποιητικών αρνητικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό από το οργανωμένο έγκλημα στα κατά τόπους Ευρωπαϊκά αεροδρόμια.


Προηγήθηκαν συλλήψεις αρκετών υπόπτων οι οποίοι πωλούσαν αντίστοιχα πιστοποιητικά στα αεροδρόμια της Βρετανίας και της Γαλλίας, καθώς και διαδικτυακά, με προώθηση μέσω SMS, στην Ισπανία και την Ολλανδία. Πολλά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και άλλες χώρες, ζητούν από τους ταξιδιώτες πιστοποιητικό αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό, για να μπορέσουν να ταξιδεύσουν.

 “Είναι πολύ πιθανόν ότι εγκληματίες θα εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για την πλαστογράφησει και πώληση αρνητικών πιστοποιητικών για διαγνωστικά τεστ για την COVID-19, όσο παραμένουν οι περιορισμοί στα ταξίδια λόγω της πανδημίας. Μάλιστα, τα πλαστά πιστοποιητικά μπορεί να είναι υψηλής ποιότητας, με δεδομένο το εύρος των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων, με τους εκτυπωτές υψηλής ποιότητας και τα ποικίλα λογισμικά”.  

  • ΑΓΓΛΙΑ: Πριν από 10 ημέρες, ύποπτος για πώληση πλαστών πιστοποιητικών συνελήφθη στο βρετανικό αεροδρόμιο του Λούτον.
  • ΓΑΛΛΙΑ: Στις αρχές του Νοεμβρίου, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα στο πλαίσιο της εξουδετέρωσης δικτύου διάθεσης πλαστών πιστοποιητικών αρνητικών τεστ για τον κορονοϊό με την χρησιμοποίηση του ονόματος υπαρκτού εργαστηρίου. Το δίκτυο διέθετε τα πλαστά πιστοποιητικά στο αεροδρόμιο του Παρισιού Ρουασί-Σαρλ-Ντε-Γκολ έναντι 150-300 ευρώ.
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: η αστυνομία συνέλαβε άνδρα που πωλούσε διαδικτυακά τέτοια πιστοποιητικά έναντι 40 ευρώ
  • ΟΛΛΑΝΔΙΑ: άτομα προωθούσαν πιστοποιητικά μέσω SMS.
Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο