Πρόσφυγες στο έλεος της κακοκαιρίας χωρίς ρεύμα και θέρμανση

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόσφυγες, προσφύγισσες και τα παιδία τους (ακόμα και νεογέννητα) έχουν θαφτεί από χθες μέσα στο χιόνι στα περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης της χώρας. Ριτσώνα, Μαλακάσα, Ελαιώνας, Σχιστό είναι κάποια από τα μέρη όπου το χιόνι σκέπασε σκηνές που έχουν πεταχτεί από το κράτος σε χιλιάδες ανθρώπους.


Πρόσφυγες και προσφύγισσες παραμένουν έκθετοι διπλά σε έντονα καιρικά φαινόμενα, χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Το επιτελικό κράτος δεν είναι ικανό να προστατεύσει κανέναν και καμία, μόνο να πετάει την ατομική ευθύνη σα λύση σωτηρίας (και κατηγορίας). Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις 450 πρόσφυγες μεταφέρονται από τον Ελαιώνα στο Ρουφ! Γιατί αυτό έγινε αφού κατέρρευσαν οι σκηνές, ενώ γνώριζαν για την έντονη χιονόπτωση;

“Μια στάλα χιόνι είναι ικανή να κάνει την διαβίωση αυτών των ανθρώπων ζήτημα θανάτου! Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την εγκληματική πολιτική που καθοδηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις των χωρών της, με τόση απανθρωπιά και σκληρότητα; Απέναντι σε ανθρώπους που σε τίποτα δεν φταίξανε. Απέναντι σε θύματα της απανθρωπιάς του καπιταλιστικού συστήματος”, αναφέρει η ανακοίνωση του Συντονισμός για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Στο καμπ της Μαλακάσας εστάλη το εξής mail στους πρόσφυγες που τους ενημερώνει ότι έμειναν πραγματικά μόνοι με στα χιόνια: “Περίπου 3000 άτομα έχουν μείνει στο έλεος της πυκνής χιονόπτωσης, με τους υπεύθυνους του ΔΟΜ να είναι εξαφανισμένοι. Κι ενώ οι ζωές των μεταναστριών κινδυνεύουν, ο ΙΟΜ τους έστειλε το εξής μήνυμα: ‘Dear residents, Due to bad weather and highway closures, none of the organizations can access the camp today. IOM team will be present at the site when the conditions will allow it. Please stay inside and safe! Thank you”. Με Βίντεο η καταγγελία του Solidarity With Migrants.

Στον Ελαιώνα οι χειμερινές σκηνές καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι. Θέρμανση ανύπαρκτη, κουβέρτες για να κουκουλωθούν μόνο. Μητέρες φτιάχνουν πρωινό σε αυτό το χάλι.

Βάλτε τέλος στην απανθρωπιά. Αναφέρει σε ανάρτηση η Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

  • Εκκενώστε άμεσα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Άμεση μεταφορά των ανθρώπων και των οικογενειών τους σε ξενοδοχεία!
  • Πλήρη και ολόπλευρη υποστήριξη των προσφύγων σε σπίτια μέσα στην πόλη, όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο