«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ στα αιτήματα του οίκου Dior

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο Ναός του Διός στη Νεμέα είναι τα σημεία για τα οποία ο οίκος Dior έλαβε την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έτσι ώστε να πραγματοποιήσει επιδείξεις μόδας.

Τα μέλη του συμβουλίου στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, εισηγήθηκαν ομόφωνα υπέρ της διάθεσης των χώρων που ζητήθηκαν, με τις μοναδικές ενστάσεις να αφορούν στην κινηματογράφηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, πλην της πύλης Μπελέ και στον εσωτερικό χώρο του Ναού του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά, αλλά και εν γένει στις κινηματογραφικές λήψεις, όπου αυτές γίνουν, έτσι ώστε να μην πραγματοποιηθούν εντός αρχαίων ναών.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έθεσε όρους για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ αύριο Πέμπτη 27 Μαΐου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας της συλλογής «Cruise 2022» που, σύμφωνα με το αίτημα του οίκου, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και θα αποτελεί το επίκεντρο των δράσεων στην Αθήνα.

Στο Ηρώδειο θα πραγματοποιηθούν, στις 15 Ιουνίου, γενικές λήψεις με την παρουσία μοντέλων και οι λήψεις αυτές θα παρουσιαστούν στην επίδειξη μόδας στο Στάδιο. Στην Αρχαία Αγορά προγραμματίζεται φωτογράφηση για τις 20 Ιουνίου και περιλαμβάνει τον ναό του Ηφαίστου και τον προαύλιο χώρο του ναού των Αγίων Αποστόλων. Η φωτογράφηση στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα γίνει στις 22 Ιουνίου με χορευτικά δρώμενα και χρήση μουσικής, φωτογράφηση και κινηματογράφηση, όπως και στην αρχαία Νεμέα, στον ναό του Δία, στον περιβάλλοντα χώρο του και στο Στάδιο.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο