Ποινή φυλάκισης για τους γιατρούς που θα αγνοήσουν την επιστράτευση

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κυβέρνηση έκανε πράξη την προειδοποίηση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών αγνοώντας όλες εκείνες τις φωνές που έγκαιρα επισήμαιναν την ανάγκη για προσλήψεις προσωπικού και πλέον αναμένει την επίδοση των «φύλλων πορείας» για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις.


Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την επιστράτευση, για ένα μήνα, 206 ιδιωτών γιατρών (παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών) από την Περιφέρεια Αττικής, προκαλώντας την αμήχανη αντίδραση τόσο του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όσο και του προέδρου του ιατρικού συλλόγου Αθηνών. Επίσης, προκάλεσε την αντίδραση των κοινοβουλευτικών κομμάτων που τοποθετήθηκαν σχετικά.

Λίγο αργότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κλήθηκε να απαντήσει στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που κάποιοι από τους επιστρατευμένους γιατρούς αρνηθούν να παραλάβουν τα έγγραφα.

Η κυβερνητική αξιωματούχος φρόντισε να στείλει το μήνυμα σε όσους κάνουν δεύτερες σκέψεις και αποφασίσουν να μην συμμορφωθούν λέγοντας πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κυρώσεις που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα «φύλλο πορείας» επιδίδονται από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Σε περίπτωση που γιατροί δεν συμμορφωθούν και αρνηθούν να παραλάβουν τα έγγραφα θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος που προβλέπουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Στην περίπτωση που δεν παρουσιαστούν κάποιοι από τους 206 γιατρούς «θα προχωρήσουμε με τους επόμενους», ανέφερε (ΣΚΑΪ) ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος επισημαίνοντας πως στην Αττική υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 ιδιώτες γιατροί στις συγκεκριμένες ειδικότητες. «Συνεπώς όσοι δεν είναι πρόθυμοι, θα πηγαίνουμε στους επόμενους θα εξαντλήσουμε τη “δεξαμενή” των άνω των 2.000 γιατρών».

ΕφΣυν

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο