sol

Ευρύ και αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους του πολίτες, προκειμένου να συμμετάσχουν στις 8.30 π.μ. της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” έξω από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου της Αθήνας “Λαϊκό”, απευθύνει την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου με ανακοίνωσή του ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας.

Συγκεκριμένα, η αναλυτική ανακοίνωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας έχει ως εξής:

“Όσο οι HIV οροθετικοί μένουν χωρίς φάρμακα ή μοιράζονται τα χάπια από το ίδιο κουτί προσδοκώντας την επίλυση του προβλήματος της επιβίωσής τους, οι τραπεζίτες μετρούν τα κέρδη τους και οι ολιγάρχες τις φοροαπαλλαγές τους

 
14/12/2015
Ένα πρωτοφανές έγκλημα εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα σε βάρος των HIV οροθετικών συνανθρώπων μας. Σιγά – σιγά, ξεκινώντας από το ΑΧΕΠΑ, συνεχίζοντας στο Λαϊκό, εξαντλήθηκαν τα αποθέματα αντιρετρο-ιϊκών φαρμάκων. Εξαντλήθηκαν οι προϋπολογισμοί των φαρμακείων…. Η επιδημία της έλλειψης, ταχύτατα εξαπλώνεται στον Ευαγγελισμό, το Συγγρός, τον Ερυθρό Σταυρό. Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το Τζάνειο, το Νικαίας, η Πάτρα, η Κρήτη… Και ενώ, όπως και στην πρόσφατη επεισοδιακή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκε, γύρω τους χορεύανε τα δις, οι πλέον αδύναμοι, οι ίδιοι οι ασθενείς, βιώνουν την αγωνία και την αβεβαιότητα για το αύριο, μια πρωτοφανή κατάσταση για «ευρωπαϊκή» χώρα.

 
Η HIV λοίμωξη είναι μια από τις ελάχιστες ασθένειες που, εφ’ όσον υπάρχει διαθέσιμη φαρμακευτική αγωγή, αντιμετωπίζεται με τεράστια επιτυχία. Οι οροθετικοί στον ιό HIV, όχι απλά επιβιώνουν, αλλά επανέρχονται στην κοινωνία σε πλήρη δραστηριότητα και μπορούν να έχουν το προσδόκιμο επιβίωσης που έχει ο μέσος όρος του πληθυσμού. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη αγωγή, η εξέλιξη είναι μοιραία. Ένας οροθετικός που δεν λαμβάνει αντιρετρο-ιϊκή αγωγή, με μαθηματική ακρίβεια, τα ερχόμενα χρόνια εμφανίζει τη νόσο AIDS και καταλήγει στο θάνατο.

 
Η αγωγή οφείλει να λαμβάνεται καθημερινά και χωρίς μεσοδιαστήματα αποχής. Το αντίθετο μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ανθεκτικού στα φάρμακα ιού, με ολέθρια και για το ίδιο το άτομο και για την κοινότητα αποτελέσματα. Η αγωγή προλαμβάνει την περιγεννητική μετάδοση από την μητέρα στο παιδί, μειώνει θεαματικά την σεξουαλική μετάδοση και την διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά πλέον την χορήγηση αγωγής σε όλους τους οροθετικούς, αμέσως μετά τη διάγνωση, μέτρο που αναμένεται να βελτιώσει την υγεία των ίδιων, αλλά και να περιορίσει την επέκταση της επιδημίας σε παγκόσμια κλίμακα.

 
Τα αντιρετρο-ιϊκά φάρμακα είναι ακριβά. Υπολογίζεται όμως ότι, εάν δεν υπάρχουν, το κόστος νοσηλείας των ανθρώπων που θα αρρωστήσουν λόγω της έλλειψής τους, θα είναι πολλαπλάσιο. Ανυπολόγιστες δε θα είναι οι συνέπειες της διασποράς της νόσου στην κοινότητα.

 
Από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης, οι HIV οροθετικοί συνάνθρωποί μας, έχουν υποστεί τα πάνδεινα. Όντας ήδη εκτεθειμένοι σε κοινωνικό στιγματισμό και απομόνωση, έχοντας ήδη σοβαρά προβλήματα που συχνά ξεκινούσαν από την απομόνωση από την ίδια την οικογένειά τους έως την δυσκολία ανεύρεσης εργασίας, υπέστησαν σε μεγάλο βαθμό περικοπή των επιδομάτων τους, αλλά και τον ετήσιο εξευτελισμό να χρειάζεται να περιφέρουν τις αποδείξεις της νόσου τους σε πλειάδα γραφειοκρατών, προκειμένου κάθε χρόνο να αποδεικνύουν ότι πάσχουν από ένα χρόνιο νόσημα.… Οι γιατροί που εργάζονται σε μονάδες και ιατρεία ειδικών λοιμώξεων γνωρίζουν καλά ότι, συχνά, η σίτιση και η στέγαση, αποδείχθηκαν πλέον επιτακτικά προβλήματα από την ιατρική φροντίδα…

 
Οι μονάδες και τα ιατρεία ειδικών λοιμώξεων όπου παρακολουθούνται, υπέστησαν τις συνέπειες της συνολικής υποστελέχωσης του ΕΣΥ, σε μια περίοδο μάλιστα όπου, λόγω της διασποράς του ιού στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλεβίων ναρκωτικών ουσιών, ο πληθυσμός των ασθενών πολλαπλασιάστηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι, την αντίστοιχη περίοδο υποβαθμίστηκαν σοβαρά οι υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ και τα ελάχιστα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης που υπάρχουν στη χώρα μας. Οι ελλείψεις αντιδραστηρίων που πλήττουν όλο το δημόσιο σύστημα, οδήγησαν συχνά τους γιατρούς να πρέπει να αυτοσχεδιάσουν, χωρίς γνώση του ιϊκού φορτίου των ασθενών τους, ή του χάρτη αντοχής στα ειδικά φάρμακα.

 
Φαίνεται όμως ότι, οι περικοπές που προηγήθηκαν, άνοιξαν ακόμα περισσότερο την όρεξη των «λογιστών με τα τσεκούρια». Των λογιστών της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-«αριστερής», «κοινωνικά ευαίσθητης» κυβέρνησης. Που κόβουν χρόνια από τη ζωή φτωχών, πασχόντων και αδυνάτων για να τα κάνουν εκατομμύρια για τους τραπεζίτες και φοροαπαλλαγές για τους ολιγάρχες. Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της χώρας αφού δημιούργησε πρωτοφανείς ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά, αντιδραστήρια, αφού μετέτρεψε σε κόλαση τις ζωές όλων των κατηγοριών χρονίως πασχόντων, αφού οδήγησε τους υγειονομικούς σε κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης λόγω των ελλείψεων προσωπικού, εξελίσσεται με τις ευλογίες της «αριστερής» κυβέρνησης.
Αναρωτιόμαστε αν επιλέγονται προς εξόντωση ολόκληρες κατηγορίες πασχόντων. Δεν είναι μόνο οι HIV οροθετικοί. Είναι οι ασθενείς με χρόνιες ηπατίτιδες. Είναι οι αιμορροφιλικοί, που επίσης «κοστίζουν» ακριβά. Είναι οι ψυχιατρικοί ασθενείς. Είναι πολλοί άλλοι.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.
ΩΣ ΕΔΩ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ!
ΩΣ ΕΔΩ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ HIV ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ/ΕΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΣΤΕΚΕΙ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ! ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ, 8.30 πμ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο