Οι New York Times για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ελλάδα ανοίγει τον τουρισμό με τα νοσοκομεία γεμάτα γράφει, ουσιαστικά, η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» σε άρθρο της για το «στοίχημα», όπως το ονομάζει, της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπό τον τίτλο «”Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο”: Το νέο στοίχημα της Ελλάδας», η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «με τη χαλάρωση των περιορισμών της, η χώρα, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δολάρια του τουρισμού, έχει προχωρήσει μπροστά από ένα ευρύτερο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλωσορίσει επισκέπτες από το εξωτερικό».

Προσθέτει, επίσης:

«Η Ελλάδα έχει ανοίξει ξανά σε πολλούς επισκέπτες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνώντας τους περισσότερους Ευρωπαίους γείτονές της στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ακόμη και όταν τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν γεμάτα και περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Ελλήνων είναι ανεμβολίαστοι».

Σημειώνει, ότι «είναι ένα μεγάλο στοίχημα», το οποίο λαμβάνεται «δεδομένης της σημασίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία – ο τομέας αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της χώρας και περισσότερο από το 20 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στην έκθεση του State Department που κατατάσσει και την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών υψηλού κινδύνου λόγω κορονοϊού. «Και παρόλο που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε πρόσφατα την Ελλάδα στον μακρύ κατάλογο των χωρών με την ονομασία “Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε”, οι Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι – με μέτρα κοινωνικής απόστασης και πρωτόκολλα των τεστ, παράλληλα με τις καιρικές συνθήκες – ο τουρισμός στη χώρα θα είναι ασφαλής, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους».

Αναφέρει ακόμη, πως «η χαλάρωση των περιορισμών της στα σύνορα, η Ελλάδα έχει προχωρήσει μπροστά από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα ανοίξει ξανά τους τουρίστες από το εξωτερικό του μπλοκ ενώ προσθέτει πως δεν είναι η μοναδική καθώς μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κροατία και η Κύπρος έχουν ήδη ανοίξει σε εμβολιασμένους και Covid αρνητικούς τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων και από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

tvxs

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο