Στις 224.038€ έφτασε η εγκεκριμένη δαπάνη του Δήμου Αθηναίων για τα ειδικά πλαστικά «στοπ» και το κίτρινο χρώμα που “θα βάλουν τέλος στη μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων εκτός της προβλεπόμενης θέσης τους”, σύμφωνα με τις διαρροές προς τα φιλικά ΜΜΕ.

Το γραφείο τύπου του Δήμου ενημερώνει τους πολίτες πως μετά την εγκατάσταση -τους τελευταίους μήνες- νέων πλαστικών και σιδερένιων κάδων στο κέντρο και τις γειτονιές, κάτι που ακόμε αγνοούμε ως πολίτες, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, προχωρά πλέον στην τοποθέτηση ειδικών πλαισίων με κίτρινη σηματοδότηση, σε περισσότερα από 4.000 σημεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που λαμβάνουμε από τους υπευθύνους του Δήμου, τα ειδικά αυτά πλαίσια, κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο λάστιχο και πλαστικό, τοποθετούνται περιμετρικά των κάδων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριοθέτησή τους.

kadoi

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανάρτηση στην Διαύγεια , ο Δήμος Αθηναίων δαπανήσει 156.800€ (συν ΦΠΑ 24%) για 16000τμχ υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο λάστιχο και πλαστικό, που θα τοποθετηθεί περιμετρικά των κάδων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριοθέτησή τους.

Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων, που πολύ πρόσφατα πλήρωσε 31.500€ στην Moody’s για να αξιολογηθεί η φερεγγυότητά του, θα δαπανήσει 7.238€ (συν ΦΠΑ 24%) για το κίτρινο χρώμα διαγράμμησης.

Υπενθυμίζουμε πως τα προηγούμενα συστήματα οριοθέτησης κάδων, είτε με σιδερένια κολωνάκια, είτε με εύκαπτους πλαστικούς σωλήνες, δεν εμπόδισε ποτέ την μετακίνησή τους από σημείο σε σημείο, για να δημιουργηθούν αυθαίρετες θέσεις πάρκινγκ, ούτε διευκόλυναν την διέλευση των πεζών, αλλά ούτε την αποκομιδή από τα συνεργεία του δήμου, καθώς καθιστώντας την ευκολότερη, γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική, όπως ισχυριζεται σήμερα η ηγεσία του Δήμου πως θα καταφέρει.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο