Ντόναλντ Τραμπ: Η Γκόντορ δεν έχει βασιλιά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούνται συχνά πως λατρεύουν τις μυθοπλασίες, με μια δικαστική υπόθεση που ξεκίνησε πρόσφατα στο Τέξας να επιβεβαιώνει το γεγονός. Ο απερχόμενος πρόεδρος εξέπληξε τους πάντες αναφέροντας ως απόδειξη της εκλογικής νοθείας που οδήγησε στη νίκη του Τζο Μπάιντεν, έναν φανταστικό χαρακτήρα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.


Όπως διαβάζουμε στον Guardian, η υπόθεση ξεκίνησε στο Τέξας, από μικρές ομάδες υποστηρικτών του Τραμπ, τις “Latinos for Trump” και “Blacks for Trump” και η αγωγή κατατέθηκε από τον Πολ Ντέιβις, τον δικηγόρο που έχασε τη δουλειά του μετά την ανάρτηση live βίντεο στο Instagram, που τον δείχνει να συμμετέχει στην επίθεση στο Καπιτώλιο.

Η υπόθεση χρησιμοποιεί έναν απίθανο συνδυασμό ισχυρισμών για εκλογική απάτη, ζητώντας την ακύρωση κάθε ψήφου στις εκλογές.

Με μια ασυνήθιστη στα νομικά δρώμενα κίνηση, ο δικηγόρος για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, παραθέτει την τραγική μοίρα του βασιλείου της Γκόντορ, από τον “Άρχοντα των δαχτυλιδιών” του JRR Tolkien. «Η Γκόντορ δεν έχει βασιλιά», αναφέρει η αγωγή. Με το επιχείρημα αυτό, ο Πολ Ντέιβις προσπαθεί να δώσει μια εξήγηση για τη θλιβερή μοίρα της γης του Τόλκιν, που κατοικείται από δράκους, μάγους, χόμπι και ξωτικά, όλα απειλούμενα από έναν απαίσιο Λόρδο που υποστηρίζεται από στρατό.

Στην αγωγή ο δικηγόρος αναφέρει πώς ο θρόνος της Γκόντορ ήταν άδειος και οι νόμιμοι βασιλείς της στην εξορία, μια σαφή αναφορά στο επιχείρημα των υποστηρικτών του Τραμπ πως είναι ο πραγματικός βασιλιάς της Αμερικής.

 “Αυτή η αναλογία έχει εφαρμογή σήμερα, δεδομένου ότι τώρα στην Ουάσιγκτον υπάρχει μια ομάδα ατόμων που αυτοαποκαλούνται πρόεδρος, αντιπρόεδρος και Κογκρέσο, χωρίς νόμιμο δικαίωμα να κυβερνήσουν τον αμερικανικό λαό. Δεδομένου ότι μόνο ο νόμιμος βασιλιάς μπορούσε να καθίσει στο θρόνο της Γκόντορ, διορίστηκε επίτροπος του θρόνου, μέχρι ο Άραγκορν να επιστρέψει στον θρόνο του” 

Στη συνέχεια, η αγωγή υποστηρίζει πως η προσωρινή ηγεσία της χώρας, θα πρέπει να επιλεγεί μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου του Τραμπ, μέχρι την επιστροφή του απερχόμενου προέδρου.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο