ΒΑΓ

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 130 τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η επίθεση σημειώθηκε σε εξαιρετικά πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Καράντα, όπου πολλοί κάτοικοι πηγαίνουν για να κάνουν τα ψώνια τους πριν τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού του Ραμαζανιού.

O ISIS υποστήριξε πως ένας μαχητής της ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε συγκεντρωμένους σιίτες, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία στο Ιράκ και θεωρούνται αιρετικοί από το Ισλαμικο Κράτος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των τζιχαντιστικών ιστότοπων,

Η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, που πυροδοτήθηκαν κοντά σε ένα εστιατόριο. Πολλά καταστήματα πήραν φωτιά μετά την έκρηξη, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό που έχει ανακοινωθεί φέτος για μία μόνο επίθεση στην ιρακινή πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Σουμάρια, μία δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στη σιιτική συνοικία αλ Σάαμπ, στον βόρειο τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας, και υπάρχουν αρκετά θύματα.

AP Photo
Πηγή:efsyn
Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο