Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Στο πλευρό των εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πριν λίγες μέρες, με απόφαση του Υπουργείου υγείας, κλείνει την πύλη του στα ορθοπεδικά περιστατικά ένα από τα δύο εξειδικευμένα ορθοπεδικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, που δεκαετίες τώρα εφημερεύει καθημερινά. Το Ασκληπιείο Βούλας, το οποίο μαζί με το ΚΑΤ καλύπτουν το Λεκανοπέδιο -και όχι μόνο- πραγματοποιώντας καθημερινά ορθοπεδική εφημερία τα τελευταία 50 χρόνια, αιφνιδιαστικά σταματάει και εφημερεύει πλέον μόνο κάθε τέσσερις μέρες για γενικά περιστατικά.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού με ανακοίνωση του καλεί την ηγεσία του  υπουργείου υγείας να ενδυναμώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και στέκεται δίπλα στους υγειονομικούς του Ασκληπιείου Βούλας και στις προσπάθειες τους για να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου.


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Αλλάξτε κατεύθυνση – Ενδυναμώστε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ SOS !

Επανειλημμένα το ΜΚΙΕ έχει επισημάνει τις ελλείψεις και τα λάθη που γίνονται στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και γενικότερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και έχει υπογραμμίσει την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί, με βασικό μέτρο την ενδυνάμωση του υγειονομικού προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις.
Δυστυχώς τα μέτρα που παίρνονται είναι πάλι σε λάθος κατεύθυνση.

Τέτοιο τελευταίο μέτρο είναι η ξαφνική, χωρίς ενημέρωση και διάλογο με τους υγειονομικούς του Ασκληπιείου, περιστολή της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας του Ασκληπιείου Βούλας με κλείσιμο των θυρών στις 3μμ και με εφημερία κάθε 4 ημέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είχε προηγηθεί δραματικός περιορισμός των χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω υποχρεωτικών μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού και κλείσιμο μη-COVID κλινικών.

Η απόφαση αυτή αποδυναμώνει, αντί να ενισχύει, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών.

Συμπαραστεκόμαστε στους υγειονομικούς του Ασκληπιείου στην προσπάθειά τους για να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου, και για να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο