zoi_konstantopoulou1

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η κινητή ενσάρκωση του συλλογικού νεοελληνικού άγχους ευνουχισμού, η Ζωή είναι ο φαλλός.

Στη λακανική θεωρία ο φαλλός δεν ταυτίζεται με το ανδρικό μόριο, αλλά συμβολίζει κάθε είδους αυθεντία.

Το να πει κανείς ότι η Κωνσταντοπούλου είναι ‘αντράκι’ ή ‘έχει αρχ***α’ είναι ουσιοκρατία (αφού έτσι θεωρεί ότι ένα ζευγάρι αδένων στο ανδρικό σώμα έχει κάποιου είδους ενδογενές χαρακτηριστικό- λ.χ. τσαμπουκά, αυτοπεποίθηση, κλπ), κ φανερώνει τον σεξισμό της ίδιας της γλώσσας, από τον οποίο δεν μπορούμε (εύκολα) να ξεφύγουμε.

Η Κωνσταντοπούλου όμως έχει όντως κάτι περισσότερο, ένα περίσσευμα, ένα ‘εξόγκωμα’, ένα surplus, κάτι επιπλέον, κ αυτό είναι που ενοχλεί την πατριαρχία, γι αυτό ισχυρίζομαι ότι η Κωνσταντοπούλου είναι ο φαλλός.

Τέλος, το ότι της επιτίθενται για τον υποτιθέμενο ανδρογυνισμό της είναι μια ακόμη ένδειξη ότι διαταράσσει τα διακριτά όρια φύλου (gender boundaries), κ την ιδεολογία που αυτά εξυπηρετούν.

Μοιραστείτε.

9 Σχόλια

 1. Γκανακάκης Κωνσταντίνος στις

  Ορίστε και κάτι δικό μου που έιχα γράψει πριν μέρες στο προφίλ μου.
  Το φαινόμενο Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με αυτούς που την κρίνουν για τις πολιτικές της πεποιθήσεις.Δικαίωμα του καθένα είναι συμφωνεί η να διαφωνεί ανάλογα με τις πολιτικές του πεποιθήσεις και προτιμήσεις.Δεν θα ασχοληθώ με αυτούς που λόγω του κόμματος που αυτή ανήκει και λόγω των συμφερόντων τους που θίγονται βάλλουν και λασπολογούν αδιαλείπτως εναντίων της προσπαθώντας με κάθε βρώμικο μέσο να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους.Αυτούς, για τα κανάλια και τους εκδότες μιλάω,τους έχουμε μάθει τόσα χρόνια δεν περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση.
  Εδώ θα ασχοληθώ με όλους αυτούς που ενοχλούνται όχι από τη πολιτικό αλλά από τη Γυναίκα Ζωή Κωνσταντοπούλου.Τόσο άντρες και γυναίκες στην καθημερινότητα ενοχλούνται από το πρότυπο συμπεριφοράς που παρουσιάζει η κυρία Κωνσταντοπούλου.Οι άντρες δεν αντέχουν να βλέπουν μια γυναίκα πιο έξυπνη από αυτούς,πιο δυναμική,να μην είναι το εύκολο υποχείριο τους,να είναι επιτυχημένη και μάλιστα η επιτυχία της να μην προέρχεται όπως συνηθίζεται από μεγάλα βυζιά και ωραίο κώλο.Οι άντρες που έχουν μάθει να συμπεριφέρονται σαν παιχνιδάκι στην γυναίκα τους,να την κάνουν ότι θέλουν χωρίς να τους αντιμιλάει,την γυναίκα μόνο σαν σκεύος ηδονής και ευχαρίστησης τους,να είναι ένα δουλικό πειθήνιο υπάκουο και πειθαρχημένο πλάσμα.Το στερεότυπο τους αυτό γκρεμίζεται από τη γυναίκα Κωνσταντοπούλου για αυτό κάθε άντρας μισογύνης φαλλοκράτης υπάνθρωπος σεξιστής και ρατσιστής βάλλει υποτιμητικά και απαξιωτικά εναντίον της,όπως ο Γιακουμάτος για παράδειγμα, που είχε πει πριν από μέρες ότι άντρας της πρέπει να της ρίξει ένα μπούτσο για να ηρεμήσει.Τέτοιο είναι το επίπεδο των περισσοτέρων δεξιών συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων στην Ελλάδα τους αντικατοπτρίζει επάξια ο εκπρόσωπος τους.
  Ας περάσω τώρα και στις γυναίκες που μόλις δουν η ακούσουν την Κωνσταντοπούλου βγάζουν σπυριά και στάζουν χολή από παντού.Γυναικούλες που δεν μπορούν να δεχτούν ότι μια γυναίκα μπορεί να πάει μπροστά με το μυαλό της για αυτό και τη ζηλεύουν,γιατί είναι κάτι που αυτές δεν έχουν και δεν θα μπορέσουν να αποκτήσουν ποτέ,Γυναικούλες που νομίζουν ότι το μόνο ικανοποιητικό και γενικά αποδεκτό επιτυχημένο μοντέλο επιτυχημένης γυναίκας είναι το ”μπάρμπι” ή Τζούλιας στιλ.Δεν τις ενοχλεί όμως μόνο ότι μια γυναίκα διακρίνεται χωρίς να είναι το μεγαλύτερο της ατού η εξωτερική εμφάνιση,αλλά τις ενοχλεί περισσότερο ο δυναμισμός της.Γυναικούλες που έχουν μια ζωή στο μην μιλάς μην αντιδράς,δεν είναι αρκετά ”θηλυκή” συμπεριφορά αυτή,να κάνεις ότι σου λέει ο άντρας σου,ευχαριστιούνται περισσότερο να βλέπουν μια γυναίκα νοικοκυρά,να μεγαλώνει παιδιά,να είναι υπηρέτρια των πάντων,παρά μια γυναίκα πρόεδρο βουλής που ξεφτιλίζει άντρες και γυναίκες με το μυαλό της,αυτό τους είναι ανεπίτρεπτο τους χαλάει εντελώς την πιάτσα,τους ανατρέπει όλη τους την κοσμοθεωρία,δεν είναι συμπεριφορά για γυναίκα αυτή λένε,κάτι θεούσες δήθεν ηθικές νοικοκυρούλες και μικροαστούλες.
  Είσαι λοιπόν άντρας ή γυναίκα που μισείς και εσύ την Ζωή Κωνσταντοπούλου;;;Μόλις την βλέπεις ή την ακούς αφηνιάζεις;;;Βαθιά μέσα σού ήξερες το λόγο αλλά ως συνήθως κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο της υποκρισίας και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις….το μόνο που έχεις μάθει καλά στη ζωούλα σου είναι να μισείς να ζηλεύεις να φθονείς ότι δεν θα μπορούσες ποτέ να μοιάσεις η να γίνεις….
  ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΛΟΣ.

 2. Χρήστος Πιπέρης στις

  Αγαπητέ Νικήτα, το άρθρο σου είναι κλασσική περίπτωση ¨τι κάνεις Γιάννη,…κουκιά σπέρνω”. Το πρόβλημά μας είναι εν έχει αρχίδια η Ζωή ή εάν το εάν έχει ΜΈΤΡΟ!
  Δεν μ’ ενδιαφέρει ο ανδρογυνισμός της ούτε οι σεξουαλικές της προτιμήσεις.
  Αυτό που μ’ ενδιαφέρει και με τρελαινει είναι η αμετροέπειά της.
  Ποιος δεν κατάλαβε ότι το on camera show δείχνει άνθρωπο που δουλεύει για την πάρτι του και έχει γραμμένους στα “μέζεά” του (κατά Ζουράρι)τους πάντες και τα πάντα.
  Αυτά για την androgenous Zoe.

 3. Pingback: Mερικές σκέψεις για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την αντιμετώπιση της από την πατριαρχία -του Νικήτα Φεσσά | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

 4. Pingback: Mερικές σκέψεις για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την αντιμετώπιση της από την πατριαρχία … « απέραντο γαλάζιο

 5. Μαρινα στις

  Η Ζωη εχει ψυχη και οχι αρχιδια ,αφηστε αυτα τα πονηρα κ.κ. ανδρες που οτι καλο θελετε αμεσως να το οικειοποιηθειτε.

 6. Pingback: Mερικές σκέψεις για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την αντιμετώπιση της από την πατριαρχία | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

 7. Γιαννης Μανος στις

  ΕΓΏ ΈΝΑ ΈΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΤΗ ΛΈΕΙ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΘΈΛΩ .-ΕΊΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΜΑΣ ΕΛΠΊΔΑ.

Αφήστε ένα σχόλιο