Δήλωση

Οσοι Γάλλοι Εβραίοι έχουν και ισραηλινή υπηκοότητα, θα πρέπει να την αφαιρέσουν, δήλωσε η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν.

«Το Ισραήλ δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε θεωρεί τον εαυτό του ως τέτοιο», υποστήριξε, μιλώντας στο δίκτυο France 2, η Μ. Λεπέν, ενώ η «κατηφόρα» της δε σταμάτησε εκεί. Συνεχίζοντας  ανέφερε ότι κανείς Γάλλος πολίτης δεν θα επιτρέπεται να διατηρεί υπηκοότητα άλλης, μη ευρωπαϊκής χώρας..

Το ίδιο θα ισχύσει ακόμη και για υπηκόους των ΗΠΑ, συμπλήρωσε η ακροδεξιά πολιτικός. Η μόνη χώρα για την οποία θα γίνει εξαίρεση, δήλωσε η κ. Λεπέν, είναι η Ρωσία, καθώς η τελευταία είναι μέρος «της Ευρώπης των Εθνών».

Να σημειωθεί ότι η εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά από εκείνες του Ισραήλ και των ΗΠΑ, με 450.000 έως 600.000 μέλη.

«Η καθαρότητα»της υπηκοότητας θα υλοποιηθεί βέβαια εφόσον η Μαρίν Λεπέν κερδίσει και αναλάβει την προεδρία της Γαλλίας, γεγονός που όλοι οι προοδευτικοί του κόσμου απεύχονται.

tvxs.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο