Κούρτοβικ εν Νικολάου / Νομικός Πολιτισμός εν ΔΑΠιτισμός

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, τονίζει ότι η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, κ. Κούρτοβικ, παραπληροφορεί προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Η κ. Κούρταβικ απαντά με τηλεοπτική εμφάνιση, μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης των θέσεων της.


Η ανακοίνωση της κ. Νικολάου είναι διαθέσιμη εδώ.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθούμε την σημερινή εμφάνιση της κ. Κούρτοβικ στην τηλεόραση του OPEN, στην οποία αποδομεί τις γενικολογίες της κ. Νικολάου, η οποία πίσω από τις φωτογραφικές διατάξεις του νόμου της ΝΔ σπεύδει να δημιουργήσει μια γραμμή “κράτους δικαίου” από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η κ. Νικολάου στην ανακοίνωση που αναφέρουμε πιο πάνω, αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Θυμίζουμε ότι στις 21-12-2020 η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε (αρ. πρωτ. 1617/21 – 12 – 2020) την μεταγωγή του Κουφοντίνα και άλλων 6 κρατουμένων από το Κ.Κ. Κασσαβέτειας, βάσει του άρθρου 3 του Ν.4760/2020.”

Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης θα πίστευε πως η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) είναι μια “ανεξάρτητη”, σε όποιο βαθμό είναι αυτό δυνατό, αρχή. Ούτε αυτό συμβαίνει.

Διαβάζουμε στην παρ.1 του άρθρου 1 του νόμου 4760/2020, πως πρόεδρος της επιτροπής είναι η ίδια η κ. Νικολάου. Κρίνει δηλαδή η ίδια τις αποφάσεις της και τις επιλογές της. Με μια δόση ειρωνείας θα λέγαμε πως η κ. Νικολάου καλείται να κάνει αυτοκριτική συμμετέχοντας στην ΚΕΜ.

Ή όπως λέει ο λαός, “Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η Γ.Γ. επικαλείται τις εξής κοινοποιήσεις προς την πλευρά του Δημήτρη Κοφοντίνα:
  1. η απόφαση της ΚΕΜ για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου στον Κορυδαλλό.
  2. Η απόφαση της ΓΓΑΠ για την μεταγωγή του από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό.
  3. Η προγενέστερη της μεταγωγής απόφαση της ΓΓΑΠ περί απαγορεύσεως φυλακίσεων στον Κορυδαλλό, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
  4. Το έγγραφο της διεύθυνσης του Κ.Κ. Κορυδαλλού, διά του οποίου δηλώνεται η αδυναμία παραλαβής των δύο κρατουμένων που προορίζονταν για τον Κορυδαλλό.
  5. Η απόφαση της ΚΕΜ που επικύρωσε την απόφαση μεταγωγής. Χορηγήθηκε μέχρι και απόσπασμα του ΦΕΚ, με τον νόμο 4760/2020!
Οι 4 από τις 5 κοινοποιήσεις είναι αποφάσεις. Και είναι αποφάσεις ενός προσώπου, της κ. Νικολάου.

Κι αν το παραπάνω δεν πείθει για τις προθέσεις της κυβέρνησης, υπενθυμίζουμε πως η έκτιση της ποινής, οι συνθήκες κράτησης και τα δικαιώματα των κρατουμένων συνδέονται άρρηκτα με το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός όμως αποφάσισε πως αυτή είναι η πλέον δουλειά του υπουργείου προστασίας του πολίτη, αφαιρώντας τις σχετικές αρμοδιότητες από το υπουργείο δικαιοσύνης τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησης του.

Η κυβέρνηση νομοθετεί φωτογραφικά και μετά κουνάει το δάχτυλο. Δυνατότητες αυτή την στιγμή να προσβληθεί ο νόμος 4760/2020 ως αντισυνταγματικός δεν υπάρχουν κι αν υπάρχουν είναι πολύ χρονοβόρα η διαδικασία, την ώρα που ένας κρατούμενος αργοπεθαίνει.

Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής ζητάει από τον Δημήτρη Κουφοντίνα να κινηθεί δικαστικά αλλά δεν του κοινοποιεί απόφαση και σκεπτικό για να μπορέσει να τα προσβάλει.

Η κ. Κούρτοβικ μιλάει στην κάμερα με στοιχεία και είμαι σίγουρος πως θα ήθελε πολύ να πάει σε μια ανοιχτή τηλεοπτική συζήτηση με την κ. Νικολάου.

Η κ. Κούρτοβικ δεν παραλείπει σε κάθε εμφάνιση της και με κάθε δήλωση να παραδίδει μαθήματα ήθους και νομικού πολιτισμού, απέναντι σε μια ανεπαρκή Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία ανέλαβε έναν τόσο λεπτό ρόλο χωρίς προσόντα και κυρίως, χωρίς ενσυναίσθηση και πραγματικά φιλελεύθερες και “άριστες” ιδέες κι αντιλήψεις.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο