αγαπη

Ώρα δέκα το πρωί χτυπά το κουδουνάκι και η αίθουσα του εστιατορίου καθώς και ο εξωτερικός στεγασμένος χώρος, μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας. Οι χώροι σε λίγα λεπτά γεμίζουν από παιδάκια που τρέχουν χαρούμενα, κάθονται στις καρέκλες, οι δασκάλες και οι δάσκαλοι είναι μπροστά από τους πίνακες και το μάθημα ξεκινά.

Βρισκόμαστε Σάββατο πρωΐ, στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εκπαιδευτική δραστηριότητα που είναι πρωτοβουλία καθηγητών και καθηγητριών του Πανεπιστημίου Πατρών.

myrs-735x459.jpg

Τα μαθήματα ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα και ακόμη βρίσκονται στο οργανωτικό επίπεδο. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδος η διδασκαλία για μικρούς και μεγάλους θα γίνεται κανονικά, στο πλαίσιο βέβαια των υποδομών που υπάρχουν στο κέντρο φιλοξενίας.

Οι εκπαιδευτικοί είναι εθελοντές τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών. Μαζί τους και δασκάλες καθώς και ένας φοιτητής παιδαγωγικής σχολής από τη Συρία. Συνεργασία Ελλήνων και Σύριων εκπαιδευτικών με άριστα αποτελέσματα αν κρίνουμε από το «καλημέρα» που άκουσα από τα παιδιά.

Μιλήσαμε μαζί τους και σε όλους διακρίναμε το πάθος του εκπαιδευτικού που θέλει να προσφέρει γνώσεις στα παιδιά.

«Έχουν να μάθουν πολλά τα παιδιά αλλά και εμείς έχουμε πολλά να μάθουμε από τα παιδιά…Είναι καταπληκτικά!», δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί του Πανεπιστημίου Πατρών που έχουν αναλάβει να μάθουν λίγα ελληνικά στα προσφυγόπουλα. «Ευχαριστούμε τους έλληνες για την πρωτοβουλία», δηλώνουν οι σύριοι.

Οι μαθητές είναι 35 παιδιά από 5 ετών μέχρι 7-8 ετών ενώ τα απογεύματα γίνονται μαθήματα για μεγαλύτερα παιδιά.

Πηγή: patrisnews.com

Μοιραστείτε.

2 Σχόλια

  1. Pingback: Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών έστησαν σχολείο για τα προσφυγόπουλα της Μυρσίνης | Σπασμένο παράθυρο

  2. Νίκος στις

    Άλλο καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και άλλο απόφοιτοι και τελειόφοιτοι. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για βολεμένους τεμπελχανάδες (όχι όλοι βέβαια) και από την άλλη πιθανότατα για άνεργους. Παρακαλώ διευκρινίστε

Αφήστε ένα σχόλιο