Σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών στον χώρο της ΑΣΣΟΕ βρέθηκε σήμερα ένας ασφαλίτης ο οποίος έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, κατά τις καταγγελίες, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Όπως ανέδειξαν τόσο το φοιτητικό σχήμα ΕΑΑΚ ΑΣΟΕΕ όσο και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στην ΑΣΟΕΕ μπήκε ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Με ανακοίνωση της, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει όσα διαδραματίστηκαν στον χώρο της ΑΣΟΕΕ και σημειώνει ότι «η αστυνομία με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες».

Τα ΕΑΑΚ ΑΣΟΕΕ σημειώνουν σχετικά ότι «Με πρόσχημα το παρεμπόριο θέλουν να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να δείξουν ότι κάνουν κουμάντο! Ωστόσο τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τα κυκλώματα ναρκεμπορίου και παρεμπορίου δρουν ανενόχλητα. Ο στόχος για αυτούς είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι όπως μικροπωλητές και τοξικοεξαρτημένοι».

Επίσης, με ανακοίνωσή της καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και την είσοδο διμοιρίας ΜΑΤ μέσα στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και η νεολαία του ΜέΡΑ 25.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών/τριών αστυνομικός της ασφάλειας σημάδεψε φοιτητές με πιστόλι μέσα στο χώρο του Ιδρύματος και στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προπηλακισμούς φοιτητών από διμοιρία ΜΑΤ. Η κανονικότητα που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλει μέσω της τρομοκράτησης των νέων και της αστυνομοκρατίας δεν θα περάσει. Καταγγέλλουμε το συμβάν και επιφυλασσόμαστε για την λειτουργία της αστυνομίας επί των ημερών του κ. Χρυσοχοΐδη καθώς μετράμε ήδη πολλά «μεμονωμένα» περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και κατάχρησης κρατικής εξουσίας.

«Επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης και του δόγματος “νόμος και τάξη”»

Επίσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ, ο άνδρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή, και με την αντίδραση των φοιτητών, ο άνδρας μπήκε στον χώρο της σχολής βγάζοντας όπλο, και απειλώντας τους φοιτητές πως θα πυροβολήσει. Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν, φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, που έσπευσαν να ρίξουν κρότους λάμψεις και ξυλοκόπησαν φοιτητές, φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο προαύλιο της σχολής και ομηρίας 200 φοιτητών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ΜΑΤ είχανε κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στο εσωτερικό της σχολής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά έρχονται ως επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξαπολύει επίθεση στην παιδεία και στα συμφέροντα των φοιτητών καταργώντας το άσυλο και προσπαθώντας να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη. Για όποιον δεν είχε πειστεί μέχρι τώρα αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάργησης του ασύλου δηλαδή αστυνομικοί να οπλοφορούν και να απειλούν φοιτητές ότι θα τους πυροβολήσουν» σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση της ενωτικής πρωτοβουλίας της ΑΣΟΕΕ.

Πηγή: The Press Project

 

 

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο