εκπ

Κοινό κάλεσμα των αιρετών του ΠΥΣΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Νίκου Χριστοφόρου και Δέσποινας Σαββίδου 

Συνάδελφισσες/οι

Μετά τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις των τελευταίων μηνών της προηγούμενης χρονιάς, τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» (και τη συμπλήρωσή του με τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου», πρόσφατα), τις τροπολογίες για την Ειδική Αγωγή και το Νηπιαγωγείο κ.ά., τις τελευταίες μέρες με νέες εγκυκλίους του υπουργού Παιδείας, επιχειρείται αυτή η αντιεκπαιδευτική επίθεση να γίνει πράξη, κάτω από ένα πέπλο επικοινωνιακών αναγγελιών και ταυτόχρονα εκβιασμών και υφαρπαγής της συναίνεσης των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Διδασκόντων σ’ αυτή την πολιτική.

Μόνος στόχος αυτής της πολιτικής το φτηνό και ευέλικτο σχολείο, με εκπαιδευτικούς που θα μετακινούνται από τον πρωινό κύκλο στο ολοήμερο, από το ένα σχολείο στο άλλο και από τα μαθήματα της μιας ειδικότητας στης άλλης., έτσι ώστε να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών χωρίς τους αναγκαίους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτή η πολιτική. Ήδη με την απόφαση του Συνεδρίου της ΔΟΕ τον Ιούνιο αλλά και με νεότερες αποφάσεις της Ομοσπονδίας, καλούμαστε όλοι να μπλοκάρουμε τις διαδικασίες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει την αντιστροφή της πραγματικότητας και την ανακάλυψη “περισσευμάτων” σε εκπαιδευτικούς. Να δηλώσουμε σε κάθε διαδικασία και προς κάθε κατεύθυνση ότι για μας απαράβατος όρος για τη λειτουργία κάθε δημοτικού σχολείου ή νηπιαγωγείου είναι να υπάρχουν:

• Ενας εκπαιδευτικός ΠΕ70-δάσκαλος για κάθε τμήμα

• Επιπλέον εκπ/κοί ΠΕ70-δάσκαλοι για το ολοήμερο, ανάλογα με τα τμήματα που δημιουργούνται με όλους τους μαθητές που έκαναν αίτηση

• Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων για τη διδασκαλία κάθε μαθήματος από τον εκπαιδευτικό του

• Ενισχυτική διδασκαλία για κάθε μαθητή που την χρειάζεται

• Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής για όλα τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη

• Δύο νηπιαγωγοί για κάθε τμήμα νηπιαγωγείου που λειτουργεί με ολοήμερο

Ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών και όλους τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσ/νίκης, την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 10.30π.μ., την ίδια ημέρα που η ΔΟΕ οργανώνει στην Αθήνα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

Νίκος Χριστοφόρου          Δέσποινα Σαββίδου

alfavita

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο